Diverse, despre şi cu balerine

Am văzut că multe fetiţe încep baletul în perioada asta a verii, aşa că vă prezint câteva idei drăguţe legate de balerine, idei pe care le strâng de ceva vreme şi pe care nu am avut ocazia să vi le prezint până acum.

Orice balerină are mai întâi nevoie de o coafură specială. Iată un articol care te învaţă cum să faci un coc de balerina.

Urmează tutu-ul. Îl poţi cumpăra sau îl poţi face chiar tu. Idei aici şi aici.

Pachet educaţional cu balerine. Îl puteţi descărca dând click pe poza de mai jos (descoperite via Pitici Voinici)

Joc cu balerine din hârtie, via Crafty Crow. Noi nu am avut panglici din hârtie, aşa că am folosit hârtie creponată. Eu am decupat balerinele şi Eliza a colorat costumaşele şi pantofiorii.

Desene animate cu balerine:

Barbie în Lacul Lebedelor – s-ar putea să mai găsiţi la chioşcurile de ziare DVD-ul, a fost o serie întreagă cu Barbie care s-a terminat în luna mai dar încă se mai găsesc la unele chioşcuri. Este unul din preferatele Elizei şi e chiar bine făcut.

Angelina Ballerina – e o serie animată care se difuzează pe Minimax. Găsiţi episoade şi pe youtube, există şi cărticele scoase de editura Corint şi am văzut recent şi reviste la chioşcurile de ziare.

Noi avem o serie de cărticele cu balerine de pe vremea când editura al cărei nume nu-l menţionăm m-a plătit în cărţi pentru o traducere. Cărţile sunt pentru fetiţe de minim clasa I, zic eu, şi sunt foarte drăguţe. Este vorba de seria Pantofiorii roz de Beatrice Masini.

Dactilopictură cu balerină – aveţi nevoie de o bucată de hârtie roz din care să decupaţi body-ul, o panglică pentru talie şi acuarele pentru dactilopictură (am găsit sursa de inspiraţie la un moment dat pe facebook, din păcate nu ştiu de unde era preluată) Noi am pus desenul obţinut într-o ramă, chiar dacă l-am mai şi pătat pe ici pe colo.

Din categoria decoraţiuni, puteţi coase o mică balerină pe etamină. Găsiţi pe net modele, atât simple, cât şi complexe. Tot ce trebuie să faceţi este să daţi căutare după “ballerina cross stitch pattern” sau “goblen cu balerine”. Eu am găsit câteva modele drăguţe şi m-am şi apucat de unul. Nu m-am hotărât ce o să fac cu ea după ce o termin, o pot înrăma, o pot aplica pe o pernuţă, pe un tricou, pe o gentuţă, pe un săculeţ în care să-şi care Eliza echipamentul de balet 🙂 Sunt o mulţime de opţiuni! Voi pe ce aţi aplica balerina?

8 Comment

 1. 🙂 Angelina Balerina e in top! 🙂 … in rest, la cum ai vazut-o pe Maria, nu prea putem pune in practica prea multe. Asteptam sa mai crestem. 😉 … Daca ii va placea la balet, o sa ma specializez in facut cocuri de balerina, asa ca mi-e tare util linkul. 🙂

 2. luckyrock says: Reply

  foarte bun articolul, mana cereasca pentru mamele fetitelor care vor sa devina balerine.:)

  de aplicat balerina… ai mentionat cam tot. prosopelul de la baie as mai adauga. mai ales pe cel pe care il ia fetita la gradinita.

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc! Mai sunt gradinite unde se primesc copiii cu prosopele de panza? Ca eu stiu doar ca se cer prosoape de hartie, mai nou.

  2. luckyrock says: Reply

   uh, nu stiu. asta cu prosoapele de hartie e noutate pentru mine.:))

 3. oau! cate idei minunate!
  si Daria isi doreste sa faca balet (cum o fi trecerea de la taekwondo la balet nu stiu dar vom vedea) – e genul de copil atletic, ii place sa faca orice tip de sport,sper sa se si descurcs onorabil , dar cel mai bine ar fi sa se distreze 😉
  decoratiunile sunt superbe; daca as avea rabdarea si indemanarea ta probabil ca le-as coase pe un trening (eventual chiar cel cu care ar merge la cursurile de balet), pe gentuta in care si-ar tine echipamentul, pe o pernuta-decor din camera ei……cam tot ce ai spus tu :)))
  ai idei minunate; e grozav sa ai talent, rabdare si timp sa le faci!
  felicitari!

 4. balerimnele elegente says: Reply

  oau! cate idei minunate!

 5. al doilea link de YouTube nu mai merge, si-a inchis contul cel care a postat – or so they say 😀

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc ca mi-ai spus, am inlocuit cu alt link 🙂

Leave a Reply