Invitaţie la dezbatere în Cărtureşti Afi Palace

Mâine seară, 4 decembrie, de la 18.30, eu şi Miha vom fi prezente la dezbaterea “Mamă sau femeie – o polemică despre maternitate ca o nouă formă de sclavie” în Cărtureşti Afi Palace, alături de editura Litera, comunitatea 121.ro, Dana Războiu – realizator TV, Mirela Horumba – psiholog, Luana Ibaka – prezentator emisiuni TV şi Cati Călin – psiholog Centrul Amaneser.

https://i0.wp.com/www.litera.ro/carti-mari/nonfictiune-adulti/mama-sau-femeie-2079.jpg?resize=248%2C372

Va fi o discuţie cel puţin interesantă (vă puteţi imagina lesne pe ce poziţie mă situez eu şi de ce am fost invitată ca vorbitor), dacă nu aprinsă, despre (sper eu) frumuseţea maternităţii şi despre cartea lui Elisabeth Badinter, al cărei titlu şi a cărei intenţie au fost interpretate un pic greşit (subtitlul mi se pare cel puţin deplasat) – eu am citit cartea şi mi s-a părut o lectură foarte faină – e, mai degrabă, un istoric al maternităţii şi al curentelor care au apărut şi dispărut, cu date şi cifre şi cu prea puţine păreri personale sau subiective ca să considerăm că autoarea trage vreo concluzie, ba din contră, concluzia rămâne la latitudinea cititorilor.

eveniment litera

Ce ziceţi, aveţi chef să ieşiţi din casă?

5 Comment

 1. Irina says: Reply

  suna foarte interesant, pacat ca afi palace e asa departe de mine 🙁

  1. Laura Frunza says: Reply

   Da, si de mine e departe, dar daca sunt invitata ca vorbitor, fac un efort 🙂 Ajung cu metroul relativ bine, ies la Politehnica si apoi pe jos.

 2. andru says: Reply

  Pare interesant. Si provocator – mie titlul imi ridica un pic tensiunea, in conditiile in care n-am citit cartea. Nu inteleg de ce ar vedea cineva maternitatea ca pe o forma de sclavie, la fel cum nici pe ce care o considera o forma de martiraj nu-I pricep.

  Pe doamna Luana Ibaka am urmarit-o inmarmurita, intr-o zi, cu destula vreme in urma, in timp ce citea, zambitoare si destinsa, niste sfaturi aiuritoare despre cum sa-ti cresti copilul. Era in timpul unei emisiuni pe care o prezenta, nu stiu detalii. Destul ca m-a socat viziunea ei despre ce inseamna sa cresti un copil. Copilul nu trebuia sa deranjeze cu nimic viata plina de importanta a adultului, trebuia dresat de timpuriu in sensul asta. Nevoile copilului nu sunt niciodata mai importante sau macar la fel de importante precum cele ale adultului. Copilul trebuie sa dea dovada de toleranta si intelegere in raport cu adultul, dar viceversa nu se aplica etc. Idei de genul asta…

  Sunt curioasa daca e pastreaza acelasi discurs…

  1. Laura Frunza says: Reply

   Bine că m-ai avertizat, să mă pregătesc corespunzător 😀 Eu habar nu aveam ce-i cu ea şi, de fapt, nici de restul nu ştiu foarte multe.

 3. andru says: Reply

  E o avertizare facuta cu jumatate de gura! :)) Intamplarea e destul de veche, zappam si intamplator am dat peste emisiunea asta despre pe care oricum n-am mai urmarit-o. M-am oprit pentru ca subiectul – cresterea copiilor – ma interesa.

  Poate discursul ei o sa fie acum altul, sper din tot sufletul.

Leave a Reply