Ornamente de pom pentru iubitorii de ceai

DSCN7182_adjusted (Large)

Am vrut să fac o mică surpriză pentru cineva aşa că am încropit repede câteva ornamente de pom în formă de pliculeţ de ceai decorate cu simboluri de Crăciun. Pliculeţul este umplut cu ceai verde ca să aibă şi un parfum plăcut. Evident, nu poate fi folosit, însă agăţat în pom va arăta foarte drăguţ.

DSCN7182_adjusted (Large)

Materiale: fetru alb, resturi de fetru verde şi roşu, ceai pentru umplut, aţă pentru cusut, foarfecă decorativă pentru tăiat crenguţele, panglică subţire pentru agăţat. Se taie două dreptunghiuri din fetru alb şi li se ajustează colţurile superioare pentru a semăna cu un pliculeţ de ceai.

Se taie din fetru verde crenguţele şi din cel roşu bobiţa. Se cos pe faţa pliculeţului. Cele două părţi ale plicului se cos, introducând panglica şi lăsând spaţiu pentru a introduce ceaiul.

Primul ornament făcut a fost cel cu ilice şi mi-a plăcut atât de mult cum a ieşit, că am mai executat repede încă două, unul cu brăduţ şi unul cu glob.

DSCN7265_adjusted

10 Comment

 1. Irina says: Reply

  Interesant. Pare altceva. O sa incerc si eu pentru invitati.

 2. sima says: Reply

  Foarte dragute.

 3. Foarte frumoasa ideea,iar pliculetele deosebite,si mie imi place ilice-ul…eu il stiu de vasc:)

  1. Laura Frunza says: Reply

   Multumesc! E o diferenta intre ilice si vasc, uite, povesteste aici mai multe. Si in engleza sunt termeni diferiti, holy si mistletoe.

 4. Laura Frunza says: Reply

  Da, si se fac foarte repede, maxim 10 minute unul.

 5. anca says: Reply

  Multumes de link,pana acum nu am facut cazul:)

 6. luckyrock says: Reply

  ce frumoase sunt!:)
  stii, eu sunt mare bautoare de ceai.:D
  pe langa ciocolata calda, evident.:)))

 7. Buna Laura,

  M-a bucurat enorm surpriza ta si iti multumesc nespus! Zi de zi ma uit la pliculet si iti multumesc in gand pentru gestul frumos.
  Am impartit bucuria si cu ceilalti, nu stiu daca ai apucat sa vezi ( http://cupcake.mug.ro/2012/12/09/surprize-peste-surprize/ )
  Iti multumesc pentru tot, esti un om minunat!

  Cu drag,
  Raluca

  1. Laura Frunza says: Reply

   Cu mare drag, iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

 8. […] editorii Tea Mug, am primit de la Laura un set de forme pentru copt, speciale pentru Crăciun, un plic de ceai cu model de Sărbători confecționat chiar de ea și o ghirlandă roșie, frumoasă. Un cadou foarte frumos, care mi-a dat […]

Leave a Reply