Şabloane de primăvară pentru felicitări

Astă iarnă am văzut într-un magazin un set de şabloane cu diverse motive de Crăciun – erau dintr-un carton gros, laminat şi erau destinate desenării formelor cu creionul şi eventual colorat ulterior. Am fost tentată să le cumpăr, dar apoi m-am gândit să încerc să le fac singură. Proiectul a fost abandonat din lipsă de timp şi mi-am zis că voi încerca în martie cu flori de primăvară, dar de data asta nu pe carton, ci pe acetofan, pentru a le folosi la pictat felicitări cu buretele.

felicitari cu sabloane_micsorat

Am căutat pe net diverse şabloane (stencils) de flori de primăvară şi n-am găsit mare lucru. Am reuşit, totuşi, să desenez după nişte modele, câteva flori pe care le-am transferat apoi pe acetofan reciclat de la cutia cu sticluţă şi caserolă cu prinţese de la Nuk (sigur aveţi şi voi vreo cutie de jucării cu partea aceea transparentă din plastic în faţă). Mai aveţi nevoie şi de un marker pentru CD-uri pentru a transfera desenul pe acetofan şi de un cutter sau nişte cuţite speciale pentru felicitări. Tăiaţi cu atenţie (nu merge cu forfecuţa de unghii, se ondulează marginile) pe o suprafaţă protejată cu nişte carton sau o folie de silicon. Puneţi şablonul peste felicitare şi aplicaţi culoare lichidă (tempera) cu un burete. Datorită buretelui, desenul a căpătat şi o textură aparte care dă imaginii un aspect foarte frumos. Am folosit apoi o pensulă pentru a adăuga diverse detalii.

DSCN7929 (Large)

Şi un prim-plan:

colaj flori

 

6 Comment

 1. Da, nu sunt foarte mari, sunt de facut felicitari, mai degraba. Eu m-am entuziasmat si am comandat cam multe si acum trebuie sa mai dau din ele :-))

 2. melly says: Reply

  Laura, ideea imi place enorm de mult. De abia astept sa o preluam. E o metoda foarte practica de a face felicitari impreuna cu copii mici.Thx!

 3. Elena says: Reply

  Unde pot gasi aceste carticele cu sabloane si care este pretul?

  1. Elena, aşa cum am spus şi în articol, poţi comanda cărţile de la mine şi costă 15 lei una.

 4. Elena says: Reply

  Sper ca ma putei ajuta cu un raspuns!

 5. […] a fost şi mai simplă, am făcut-o folosind şabloanele de desenat (inspirată de felicitarile Laurei Frunză). Nu a ieşit aşa de bine pe cum mă aşteptam pentru că a mişcat […]

Leave a Reply