Flori de primăvară din coli de spumă

big_142255Am văzut la mai multe mămici din blogosferă că pregătesc cutii senzoriale (sensory bins) de primăvară pentru micuţii lor, aşa că vă prezint azi două idei de flori din coli de spumă care s-ar potrivi perfect în aceste aranjamente: o lalea şi o narcisă. Tiparele şi modul de execuţie sunt din cartea Ornamente şi jucării din foi gumate de la editura Casa, carte în care găsiţi o mulţime de modele simpatice de jucării şi decoraţiuni, alături de tiparele necesare pentru a le realiza.

Pentru flori aveţi nevoie de coli de spumă roşie, galbenă şi verde, paie de băut verzi, un adeziv puternic (am încercat cu un adeziv pentru bijuterii dar n-a mers aşa grozav, până la urmă am folosit pistolul de lipit la narcisă şi la ataşat frunzele.)

IMAG0361_1

Pentru lalea se decupează din coala de spumă cele două părţi şi se îmbină ca în imagine (la una din părţi se decupează o fantă în partea de jos, iar la cealaltă în partea de sus). Se fixează cu adeziv dacă nu stă chiar bine. Se ia paiul de băut şi i se fac în partea de sus patru tăieturi în care veţi introduce laleaua. Fixaţi cu adeziv sau cu pistolul de lipit. Decupaţi frunzele şi ataşaţi-le de pai. Dacă doriţi să înfigeţi laleaua în burete floral sau în polistiren, introduceţi în pai un băţ de frigăruie.

Pentru narcisă se decupează floarea după un tipar, apoi se decupează, cu un foarfece zimţat, o fâşie din spumă galbenă. Între zimţi se mai intervine cu foarfeca pentru a adânci despicătura. Se rulează fâşia şi se lipeşte în mijlocul florii. Paiul de băut se taie la vârf în fâşii care se presează spre exterior pentru a putea fi lipite de spatele narcisei. Se decupează şi se ataşează frunzele.

close-up flori din spuma

9 Comment

 1. elena says: Reply

  Buna
  imi spui te rog unfe gasesc coli de spumă? Multumesc mult!

  1. În magazinele cu produse pentru hobby, în librării iar online pe multe site-uri. Recomand http://www.rechizitelemele.net, au şi fetru şi cartoane şi preţurile sunt ok.

   1. Vad ca pe rechizitele mele nu mai au stocuri. Incercati la Dacomag: http://dacomag.ro/produse/171-Accesorii-hobby-creativ/275–Hartie-Gumata—Cauciucata/

    1. elena says: Reply

     Multumesc mult si pt idei…acum incep si eu sa ma pregatesc pt mesterit cu pitica mea..si inca nu stiu cam ce si pe unde gasesc…:)

 2. Nati says: Reply

  Foarte frumoase flori ti-au iesit!

 3. Nici pe la noi nu sunt coli de spuma.Am sa vad pe unde gasesc.Florile sunt frumoase.

 4. Frumoase și primăvăratice floricele! O să căutăm astfel de coli, par foarte 3D!

 5. Adela says: Reply

  Ce frumos a iesit ghiveciul!!O primavara frumoasa va dorim!

 6. Mulţumim pentru idei Laura. Chiar arată foarte bine ce ai făcut.
  Trebuie să caut un lipici bun, să le pun în practică.
  O primăvară frumoasă vă doresc!

Leave a Reply