Decoraţiune de primăvară sau de Paşti

Fotor0320133244

Aveam în minte decoraţiunea asta de mai multă vreme, nu ştiu dacă am văzut-o pe undeva sau mi-a venit mie în minte, însă am reuşit, în cele din urmă, s-o duc la bun sfârşit. Pentru a realiza o minge florală aveţi nevoie de: bilă din polistiren (eu am de la Casa Retro), ace cu gămălie cu perluţă (ca astea, dar căutaţi în merceriile obişnuite, s-ar putea să fie mai ieftine), perforator-floare mare, hârtie colorată uni, o bucată de panglică subţire.

Fotor0320133244

Decupaţi cu perforatorul florile din hârtia colorată – atenţie, nu carton pentru că bila va deveni prea grea, eu am avut hârtie doar verde deschis, mi-aş fi dorit roz, dar nu aveam decât carton roz. Legaţi capetele panglicii într-o fundă şi prindeţi-o cu două ace cu gămălie de sfera din polistiren. Apoi începeţi să fixaţi florile de jur împrejur, înfigând acul în mijlocul florii.

Agăţaţi decoraţiunea oriunde doriţi, la mine a stat ceva vreme agăţată de o creangă de liliac, dar ar merge de minune agăţată de crenguţe de forsythia sau alte crengi înflorite, în mijlocul mesei de Paşti. Evident că puteţi face acelaşi lucru şi cu un ou din polistiren.

5 Comment

 1. Ioana says: Reply

  Arata super !! sigur o sa facem si noi, multumim de idee

 2. Raluca says: Reply

  Am un ou de polistiren, asta voi incerca sa fac cu el 🙂 Multumim pentru idee!

 3. Maria says: Reply

  E foarte finuț! Dar, din păcate, iarna încă se mai “luptă cu primăvara…

  Cu dragoste,
  Maria

 4. Irina Grosu says: Reply

  Super idee! crezi ca floricele de 1.6 cm ar fi ok? astea sunt cele mai mari pe care le-am gasit la casa Retro. Tu ce dimensiune ai folosit?
  Multumesc!
  Irina

  1. Irina, da, cred ca sunt perfecte, dar depinde si de marimea sferei de polistiren. Nu stiu exact ce dimensiune au ale mele, cred ca tot atat pentru ca tot de la casa retro e luat perforatorul 🙂

Leave a Reply