Descoperim cu văcuţa Lieselotte

Mi-am dat seama că vă povestesc despre o mulţime de cărţi frumoase şi deosebite şi am uitat tocmai de două cărticele care îmi sunt tare, tare dragi tocmai pentru că le-am tradus eu 🙂 Sunt singurele cărţi traduse din limba germană până acum şi întâmplarea a făcut să fie şi pentru copii. Sunt publicate în 2012 la editura Nomina, costă 9 lei bucata şi se adresează preşcolarilor care vor să exerseze literele şi noţiuni primare de matematică.

cartile cu lieselotte

Descoperim literele cu văcuţa Lieselotte conţine jocuri care exersează atât grafia literelor cât şi sunetele – copiii trebuie să deseneze după un model, să identifice obiectele care încep cu anumite litere sau obiectele dintr-un şir care încep cu acelaşi sunet, să coloreze o imagine folosind un cod al literelor etc. Are 23 de pagini şi ilustraţii simpatice, nu foarte colorate.

lieselotte literele

Descoperim cifrele cu văcuţa Lieselotte conţine jocuri care îi învaţă pe copii numerele, formele şi cantităţile – cu jocuri tip uneşte punctele, numără obiectele şi desenează tot atâtea linii în căsuţe, colorează o imagine folosind un cod al cifrelor, potriveşte un grup cu altul etc. Are tot 23 de pagini şi grafica asemănătoare cu cealaltă.

lieselotte cifrele

În colecţie vor mai apărea “Descoperim pictura cu Lieselotte” şi “Ne jucăm cu văcuţa Lieselotte”. Vă recomand cărticelele, nu numai pentru că sunt un proiect de suflet de-al meu dar şi pentru că sunt foarte drăgălaşe şi au un raport calitate-preţ foarte bun.

6 Comment

 1. viorical says: Reply

  Multumim de recomandari. Le vom cauta si noi.

 2. foarte interesante carticelele;multumim mult pentru recomandare 🙂

 3. Si noi le-am cumparat si acum lucram cu drag de pe ele; frumos proiect.Felicitari!

 4. Bianca Roxana Anitei says: Reply

  Super, multumim!

 5. Ina says: Reply

  Stiti cumva daca vor aparea si la noi povestile? Am vazut ca sunt si carticele din seria Pixi in germana. Sunt asa de frumos ilustrate ca as vrea sa fie si in Romania ca sa le putem procura. Multumesc!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Din seria cu Lieselotte au aparut la noi doua deja. Intrati pe site la editura Nomina si le gasitit acolo.

Leave a Reply