Decoraţiune de Paşti cu figurină din ipsos

DSCN9338 (Large)

Am văzut acest model pe blogul Mariei şi m-am gândit să încerc şi eu pentru că tocmai primisem câteva figurine din ipsos, printre care şi ouă cu model.

DSCN9338 (Large)

Am pictat oul cu tempera şi l-am lăcuit cu lac acrilic. Am lipit beţişoarele cu prenadez (din păcate, deşi aş fi vrut romb, mi-a ieşit grilajul cam pătrat), apoi am lipit oul şi firele sintetice, cu aracet. Şi gata, nu-i aşa că-i simplu? Mai am câteva figurine cu flori şi o să fac ceva drăguţ şi cu ele, vă arăt când vor fi gata.

Aceste decoraţiuni sunt uşor de făcut la grădiniţă cu grupa mare şi chiar la şcoală. Eu o să am un mini-atelier la grădiniţa Elizei unde o să pictăm ouă din polistiren şi le-aş fi dat cadou copiilor şi nişte ouă din ipsos (pe lângă cărticelele surpriză pe care le vor primi), însă cum toate materialele sunt cumpărate de mine deja, nu mai pot lua şi ouăle, aşa că las ideea asta pentru anul viitor când sper să reuşesc să îmi iau eu o matriţă să le torn din timp.

3 Comment

  1. fanny says: Reply

    te admir pentru tot ce faci pentru Eliza! pentru mine esti o super mama si in acelasi timp o enigma: de unde ai atat putere si energie sa le faci pe toate?!? Eu am 3 copilasi ,fetita cea mare 4 ani, baietel 2,5 ani si cea mica 1,3 ani si nu reusesc sa fac nimic special cu ei. daca fac mancare si curatenie imi ramane putin timp seara sa ma joc cu ei. te rog da-mi un sfat cum sa le impac pe toate. stam la apartament, iar bunicii si rudele sunt la tara. din pacate nu am reusit sa citesc toate postarile tale de pana acum, poate acolo as fi gasit raspunsul. multumesc pentru tot ce ne impartasesti pe blog-ul tau , ne mai inspiram si noi! Multa sanatate si putere de munca!

    1. Fanny, in primul rand eu am doar un copil asa ca timpul pe care il am se imparte doar la ea 🙂 Cred ca trebuie sa incerci sa le acorzi la fiecare timp cu tine, separat, in care sa acorzi atentie doar copilului cu care esti. In rest, mai lasa din curatenie, mai fa mancare o data la doua sau trei zile si o sa vezi ca inveti sa te relaxezi si o sa ai si mai mult timp pentru copii. Multa bafta!

  2. Bianca Roxana Anitei says: Reply

    E super simpatica ideea..am sa incerc sa fac si eu rost de materiale.

Leave a Reply