Crosul pădurii – ediţie aniversară

Asociația ViitorPlus și Dolce Sport îi invită pe toți iubitorii de alergare și mișcare în aer liber să susțină creșterea suprafețelor împădurite din sudul țării, participând la Crosul Pădurii – Dolce Sport . Crosul va avea loc pe 8 iunie, în preajma Zilei Internaționale a mediului, în Parcul Tineretului din capitală.

Crosul Pădurii – Dolce Sport își propune să atragă la start atât alergători începători, cât și unii cu experiență, numitorul comun fiind dorința de a trăi sănătos și a susține plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România, propusă de campania Pădurea Copiilor a asociației ViitorPlus.

În 2013, acest Cros aniversează 5 ani și se anunță a fi o ediție  inedită: alergarea va fi una de seară, iar participanții sunt încurajați să-și creeze propria costumaţie, cea mai ieșită din comun urmând a fi premiată la final. De asemenea, la această ediție, concurenții își vor alege o echipă în care să alerge, în funcție de preferințele pentru o anumită specie de arbori sau pentru unul dintre alergătorii de anduranță, cu experiență, care vor fi căpitani de echipa: echipa Frasin este condusă de Gabriel Solomon, echipa Stejar este condusă de Adrian Ber, iar echipa Tei este condusă de Andrei Roșu. La sfârșitul probelor, va ieși câştigătoare echipa  ai cărei membri aleargă cei mai mulți kilometri cumulați.

Crosul Pădurii – Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populară de 3 km şi Cursa Copiilor de 1 km. Înscrierile se fac online pe crosulpadurii.ro. Noutățile pot fi urmărite pe www.facebook.com/CrosulPadurii.

Campania Pădurea Copiilor face parte din programul “Adoptă un copac!” și a fost lansată în a doua jumătate a anului 2011. Până acum, Pădurea Copiilor a fost cauza de mediu la 5 evenimente de alergare și a  atras susținerea a 4.400 de alergători, datorită cărora a fost împădurită o suprafață echivalentă cu 4 terenuri de fotbal.

(sursa: comunicat de presă Asociaţia Viitor Plus)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.