Fulg din hârtie şi mărgele

Am realizat acest fulg după o idee din cartea Fulgi de nea din hârtie nou-apărută la Editura Casa (vedeţi că azi au Black Friday şi toate cărţile sunt cu 40% mai ieftine). Am tras la xerox şablonul (recunosc că nu stau să îl transfer cu hârtie de calc) şi l-am transferat pe hârtie albastră, nu foarte groasă (deşi cred că ar fi mers mai groasă, ar fi fost mai ferm fulgul). Decupatul şi îndoitul acelor elemente mici a fost o treabă foarte migăloasă, dar am izbândit în cele din urmă. Şi pentru că mi-a plăcut aşa de mult fulgul, am rugat Editura Casa să-mi dea voie să vă dau şablonul, aşa că puteţi încerca şi voi acasă aceşti fulgi cu mărgele.

fulg editura casa (Large)

Pasul 1: Imprimaţi şablonul. Pentru a realiza un singur element, luaţi o bucată de hârtie şi împăturiţi-o o dată. Puneţi şablonul peste bucata de hârtie şi decupaţi asigurându-vă că partea de sus marcată cu puncte-puncte este pe îndoitură. Practic decupaţi elementul împăturit în două. Vă trebuie şase astfel de elemente.

Pasul 2: Părţile marcate cu buline negre se îndoaie spre în afară, apoi se lipesc între ele, sus şi jos. Mijlocul se îndoaie înspre interior.

Pasul 3: se înşiră mărgelele care vin în interior, se trece firul pe mijlocul fulgului, apoi se înşiră restul de mărgele.

fulg nins (Large)

În carte sunt o mulţime de modele superbe, eu l-am ales pe cel mai simplu, deci vă imaginaţi cum sunt restul.

big_142704

Particip cu acest fulg la claca organizată şi anul acesta de Beatrice (KaBea). Mulţumim, Beatrice, că găzduieşti această clacă!

6 thoughts on “Fulg din hârtie şi mărgele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *