Atelier de cosiţe urbane

Puţine ateliere/evenimente pentru copii mai reuşesc să mă impresioneze. Am fost la multe, am savurat puţine, am criticat, am apreciat, am revenit sau nu, am recomandat sau am dat o bilă neagră. Însă o iniţiativă aşa de frumoasă ca a celor de la Blu Party nu are cum să nu mă mişte puţin, mai ales că se desfăşoară într-un cadru aşa de frumos şi are o temă atât de drăguţă. Nicăieri nu poate fi autenticul românesc mai la el acasă decât la Muzeul Ţăranului Român în ziua de Florii când ouăle încondeiate în fel şi chip, iile înflorate, mărgelele înşirate cu modele care de care mai meşteşugite îţi fură, pur şi simplu, privirea şi inima.

În cadrul acestui târg, Blu Party organizează două ateliere de împletit cosiţe pentru mame şi fiice. Atelierele se adresează fetiţelor între 6 şi 10 ani şi, evident, trebuie să aveţi suficient păr pentru a vă împleti cosiţe. Echipele formate din mamă şi fiică vor învăţa să facă trei împletituri (spic, coadă de peşte şi cascadă) şi vor afla informaţii despre tradiţia şi semnificaţia împletitului părului în cultura tradiţională românească.

cosite urbane

Accesul la atelier se realizează în urma preînscrierii la adresa de email marilu.romedea@bluparty.ro sau la numarul de telefon 0744.88.22.88 la care trebuie să transmiteţi numele fetiţei, vârsta şi intervalul orar la care doriţi să participaţi. Vor fi două ateliere, unul de la 10.30 şi unul de la 12.

1 Comment

  1. Irina says: Reply

    Frumos! Si nici pretul nu e mare, 25 de lei.
    Poate daca exersam pe papusi era mai bine :).

Leave a Reply