O seară marseilleză

După cum ştiţi, unii dintre voi, am avut parte de o perioadă mai grea. Unii oameni s-au întristat, mi-au întins o mână de ajutor, alţii doar un umăr să mă sprijin, alţii chiar s-au bucurat. Căci da, există şi oameni atât de pociţi sufleteşte că se bucură de necazurile altora. Dar nu despre aceştia vreau eu să vă vorbesc, ci despre ceilalţi. Unii ajută cu intenţie şi le mulţumesc din inimă, se ştiu ei cine sunt, alţii din întâmplare. Aşa a fost şi cu echipa de la agenţia care m-a invitat la lansarea unei noi game de produse pentru îngrijire corporală, pe numele ei Le Petit Marseillais. Nu mi-am imaginat nicio clipă ce seară frumoasă voi petrece în compania ei, a vocii minunate a Irinei Sârbu, în atmosfera de vis creată pe terasa hotelului Domenii Plaza. Parcă şi vremea a ţinut cu noi, pentru că a fost cald şi soarele a strălucit până când s-a dus cuminte la culcare pe la ora la care lumea plecase deja şi Irina se pregătea să cânte ultimul cântec.

A fost multă lume la eveniment şi mi-a părut tare rău că au ales să plece chiar în timp ce cânta Irina Sârbu. Mi se pare, în general, nepoliticos să vii la un eveniment, să dai check-in, să-ţi iei punguţa sau coşuleţul şi apoi să pleci, dar s-o faci chiar în timp ce terasa răsuna de muzica aceea minunată mi se pare o impietate. Eu am rămas până la final, chiar dacă la final mai eram doar eu, stafful agenţiei, reprezentanţii companiei şi chelnerii. Ultima melodie cântată la bis de Irina, Je ne regrette rien, mi-a mers la suflet. E drept că era deja răcoare şi băusem deja un pahar cu vin dar mi s-a făcut pielea de găină auzind-o live.

Image 036

Decorul a fost de vis, iar activităţile gândite pentru a nu se plictisi mulţimea numeroasă parcă fuseseră alese de mine. La intrare îţi puteai face o fotografie la un panou floral pe care ţi-o transformau în magnet, apoi era un pictor care îţi desena portretul în creion şi cerneală (şi al meu a fost chiar foarte reuşit), apoi era o canapea unde te puteai fotografia visând că eşti undeva departe, în Provence…

Image 003

Image 007

Nu mai spun de aperitivele franţuzeşti, de dulciurile cu multe calorii, de vin şi de aranjamentele florale incredibil de variate şi colorate. Totul striga “joie de vivre” şi pentru mine a fost, cu siguranţă, apogeul săptămânii. Dacă am plecat de la serviciu gândindu-mă că n-am ce căuta acolo, că nu cunosc pe nimeni şi nu ştiu de ce m-or fi invitat, când am păşit pe terasă, am uitat, pentru câteva clipe, printre bucheţele de lavandă, scaune şi mese din fier forjat, pernuţe cu floricele, produse cosmetice parfumate şi oameni frumoşi de necazuri şi de probleme. Şi întâmplarea face că, după aceea, am început să primesc ajutorul de care aveam nevoie şi lucrurile au început să se îndrepte spre o rezolvare.

Mulţumesc organizatorilor şi mulţumesc Le Petit Marseillais pentru coşul de produse primit ulterior – cum eu am obiceiul să dăruiesc din produsele pe care le primesc la evenimente, am făcut câteva persoane tare fericite, aşa că, indirect, aţi bucurat mai multe femei cu darul vostru bogat.

Gama de produse Le Petit Marseillais conţine şampoane, balsamuri de păr, geluri de duş, loţiuni şi creme de corp, măşti de păr, săpunuri. Încă n-am început să le testez, dar cu siguranţă îmi vor plăcea pentru că le-am păstrat exact pe acelea cu aromele mele preferate. Deocamdată ţin coşul cu produsele rămase la mine pe comodă, alături de două bucheţele de lavandă, şi visez că voi ajunge şi eu, cândva, în Provence.

Image 020

Image 004

4 Comment

 1. Ioana says: Reply

  Am vazut produsele anul trecut la ele acasa, in Franta, si m-am bucurat sa le descopar si la noi. Cred ca la Selgros le-am zarit!

 2. Pe cuvânt că nu am știut că marca asta de produse sunt franceze! Chiar acum am un gel de duș în casă de la ei și m-ai făcut curioasă să îl testez! 🙂 Frumoasă seară ai avut. Mă bucur că te-ai destins!

 3. vavaly says: Reply

  mie mi-a atras atentia reclama acestor produse si chiar ma intrebam daca se gasesc pe undeva.
  ma bucur din suflet pentru tine Laura ca ai avut parte de o astfel de seara (e asa de bine sa fii invitat undeva atunci cand simti ca nu stii incotro sa o iei) dar mai ales ma bucur sa aud ca exista o rezolvare. m-am gandit des la tine dar neavand puterea sa te ajut cumva am ales sa tac.
  Zile senine iti doresc!

 4. Raluca says: Reply

  Ma bucur asa de mult Laura ca lucrurile au inceput sa se indrepte! Ai fost multa vreme in gândurile mele…dar ce puteam sa iti spun…o sa fie bine? 🙂 TE imbratisez cu drag!

Leave a Reply