În concediu – pictură pe pietre şi alte activităţi creative

Am făcut multe activităţi cu copiii în concediul acesta – pe unele le-am organizat noi, părinţii, pe altele şi le-au organizat ei – de exemplu, băieţelul din grup a scris şi regizat o piesă de teatru pe care fetiţele au jucat-o. Evident că părinţii au plătit şi bilete din care copiii şi-au cumpărat diverse suveniruri 😀

Eu am avut cu mine figurine din ipsos cu temă maritimă – tablouri cu vaporaşe şi alte figurine individuale, luate de la Irina Marin – v-o recomand cu multă căldură, am şi cunoscut-o la mare, e o femeie deosebită şi are trei copii minunaţi.

P1220011

Altă mamă a avut oglinzi pentru soare – fiecare copil şi-a ales câte una şi a pictat-o în culori vesele pentru tehnica Window Color – am înţeles că au fost ieftine, cumpărate de la Jumbo din Bucureşti.

P1210938

Eu am mai avut şi materiale pentru tehnica şerveţelului. Pentru că nu am mai apucat să le fac cu copiii, am decorat eu inimioarele din lemn, folosind şerveţele cu faruri şi şerveţele cu scoici, precum şi câteva scoici minuscule adunate de pe plajă. Am folosit un adeziv nou pentru decoupage de la Profi Art dar o să vă povestesc altă dată despre el. Cert e că e foarte bun, am reuşit să lipesc nu numai şerveţelul, dar şi micile cochilii cu el. Pe verso am scris: “Jupiter 2014”.

suvenir cu scoici

Piesa de rezistenţă a fost, însă, pictura pe pietre. Mi-a venit ideea când am zărit o piatră plată şi de aici până la nebunia pietrelor a mai fost doar un pas. Am strâns mai multe pietre, copiii s-au distrat pictându-le. Mi-a plăcut tare mult rezultatul, le-aş fi păstrat pe toate, dar copiii au vrut să şi le ia acasă 🙂 Pentru pietre şi pentru ipsosuri am folosit un set minunat de 12 culori acrilice de la Profi Art – în cele mai frumoase nuanţe pe care le-am văzut vreodată la un set de acrilice pentru hobby (nu mă refer la seturile profesioniste). Culorile sunt puse în nişte tubuleţe fixate pe două suporturi, sunt uşor de folosit şi de manevrat de către copii – dacă vă uitaţi în prima fotografie, o să le vedeţi acolo. Momentan nu le găsesc pe site la ei, dar trebuie să fie pe undeva, imediat ce le identific, vă las şi linkul.

DSCN5787

Şi gata cu articolele despre ce am făcut noi la mare, de acum urmează să vă povestesc ce puteţi face cu scoicile, cu nisipul şi cu amintirile pe care le-aţi adunat în concediu 🙂

6 Comment

 1. Laura ma bucur ca v-ati distrat in concediu si ca am putut aduce o bucurie pe fetele copilasilor.

  Ati facut niste activitati superbe.

 2. C. Nicoleta says: Reply

  Buna Laura! Super ideile tale!!!
  Ma intereseaza acele culori acrilice si ma intrebam daca nu cumva sunt cele din urmatorul link: http://www.profiart.ro/catalog/product/set-12-culori-acrilice-pensula ??
  Astept cu nerabdare si restul activitatilor! 🙂

  1. Buna, Nicoleta, nu sunt astea, nu. Sunt unele in tuburi mai mari. Le-am scris celor de la Profiart sa-i intreb daca nu le au pe site si pe celelalte si cum raspund, actualizez articolul.

 3. Andreea28 says: Reply

  F frumos!! noi am descoperit de curand pictura pietrelor cu oja! Sunt micute, poti avea multe culori si ce e cel mai important, nu se pierd pensulele!!!

 4. sakura says: Reply

  Ce frumos v-ati jucat , Laura.
  si ce bine imi pare ca v-ati intalnit cu Irina.
  sunt sigura ca ati adunat amintiri frumoase si v-ati facut noi prieteni., si tu si Eliza

  pictura pe pietre ne place si noua. am in baie cativa bolovani pictati si fiul meu tine neaparat sa ii pastreze. 🙂

 5. […] anul acesta, ca şi anul trecut, am plecat în vacanţă cu un kit de activităţi care să le facă fetelor (Eliza, 6 ani şi […]

Leave a Reply