De ce să lucrezi cu un broker de credite

Prima oară când i-am menţionat mamei că am un broker care se ocupă de povestea mea cu creditele, s-a speriat. Credea că un broker e un termen mai fiţos pentru cămătar 🙂 I-am explicat că brokerul nu este un om care-mi dă bani cu împrumut, ci este un om care cunoaşte toate ofertele bancare de pe piaţă şi îţi poate recomanda produsul cel mai potrivit şi oferta cea mai avantajoasă pentru tine. Un broker dintr-o firmă de brokeraj autorizată este un om de încredere, bine instruit care te va sfătui în permanenţă ce să alegi ca să fie cel mai bine pentru tine. De asemenea, un broker autorizat nu-ţi va percepe niciun comision pentru ajutorul oferit, deoarece îşi ia comisioanele de la bănci.

Recent, am avut de luate nişte credite mai delicate, un credit de nevoi personale şi un credit de refinanţare cu ipotecă. Am avut bafta extraordinară ca Miruna să-mi recomande un broker extrem de eficient. A ştiut exact mersul fiecărei bănci şi mi-a făcut rost de credite întocmai cum aveam eu nevoie ca să mă salveze din situaţia respectivă. A ştiut ce bancă nu verifică nu ştiu ce sistem, ce bancă e mai flexibilă cu anumite condiţii, ce bancă acceptă anumite chestii în plus şi aşa mai departe. Când am dat de un hop, a venit cu o soluţie să-l depăşim. Când eram la pământ de disperare, a venit cu o idee salvatoare. Dacă n-ar fi fost acest om, eu singură nu aş fi reuşit să iau acele credite şi aş fi pierdut şi o groază de timp şi de nervi dându-mă de ceasul morţii ca să reuşesc.

Ce face un broker

– îţi caută cele mai bune soluţii la diferite bănci
– îţi face simulări de credite în mai multe sisteme bancare
– îţi ia documentele de la tine la serviciu/de acasă şi le depune la bancă
– semnează diferite documente împreună cu tine
– îţi explică absolut orice şi are mereu timp să-ţi răspundă la întrebări
– dacă nu reuşeşte la o bancă, încearcă la următoarea
– are contacte în bănci şi asta poate eficientiza procesul de acordare a creditului

Cu ce te ajută pe tine

– timp economisit – dacă ar fi trebuit să alerg eu după toate actele pentru care a alergat şi a intervenit acest om, cred că mi-aş fi irosit zile bune de concediu
– nervi economisiţi 😀 cei mai importanţi, mie mi-a salvat foarte mulţi!
– un proces mai curgător – a ştiut exact ce acte trebuie obţinute, la ce notar să apeleze pentru diverse documente, care e circuitul acestor acte, astfel că nu m-am mai împiedicat de scuza că mai lipseşte ceva şi mai trebuie încă ceva şi mai e nevoie de încă o hârtie şi aşa mai departe.

Aş vrea să subliniez totuşi că, deşi un broker vă poate ajuta foarte mult, el nu face minuni. Deci dacă nu aveţi nici salariu şi mai sunteţi raportaţi şi pe la Biroul de Credite, nu vă poate obţine credite din piatră seacă 😀 În orice caz, aveţi mare grijă cu creditele, evitaţi-le dacă puteţi, iar dacă nu, căutaţi cu atenţie cele mai avantajoase oferte. Ţin să menţionez că nu este primul broker cu care am mai lucrat, însă este singurul pe care l-aş recomanda altcuiva deoarece a reuşit, zic eu, imposibilul în situaţia mea. La fel ca şi în alte domenii, e chestie de compatibilitate între oameni, aşa că întrebaţi şi căutaţi până găsiţi persoana potrivită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. …am mare nevoie si eu de un organ avizat care sa ma sfatuiasca in ce priveste un credit ipotecar contractat acum 7 ani la un pret exorbitant pt un apartament cu o camera,care azi s-a devalorizat si …ma simt neputincioassa sa platesc o garsoniera care acum,azi mi-as putea lua un apart cu 2-3 camere,te rog mult sa ma sfatuiesti daca se poate ce as putea face….stiu ca nimic nu e intimplator….cu consideratie,Valentina Iasi

  • Valentina, in aceeasi situatie am fost si eu, cu apartament cumparat care acum valoreaza jumate din cat am dat pe el. Dar din pacate nu ai ce face, trebuie sa platesti creditul chiar daca s-a devalorizat apartamentul. Eu platesc in continuare cat am luat de la banci, am mai achitat in avans, dar alte solutii, din pacate, nu sunt.

 2. Revin cu o completare. La o luna jumatate dupa ce am pus intrebarea despre numarul de telefon al brokerului, ne-am mutat in casa noua.

  Partea cu nervii si timpul economisiti e mai mult decat adevarata.
  Noi am fost foarte multumiti de serviciile oferite de broker, si clar il vom recomanda mai departe.

  Multumesc Laura pentru recomandarea lui pe blog.

 3. Pingback: Creditul de refinanţare cu ipotecă | Idei pentru mămici şi copii

 4. Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi mai trimiteti si mie o data datele de contact ale brokerului cu care ati colaborat dumneavoastra.Multumesc frumos

 5. Trimite-mi si mie te rog pe email datele de contact ale brokerului. Multumesc si felicitari pt ceea ce faci! Urmaresc cu mare interes postarile tale

 6. Buna ziua ! As dori si eu datele de contact ale brokerului, macar ale firmei, desi m-as bucura mai mult sa relationez direct cu persoana ! Rog transmitere pe mail ! Va multumesc anticipat si va urez toate cele bune !