Pentru Bucureşti – Samsung si Muzeul „Grigore Antipa” invita copiii la un „treasure hunt” digital

Un comunicat scurt, sunt pe fugă şi nu am timp să detaliez dar m-am gândit că poate v-ar plăcea, în caz că n-aveţi alte planuri pentru week-end:

“Samsung Electronics România și Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa” organizează, cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România (16 noiembrie), un eveniment special dedicat copiilor, parte a inițiativei „Descoperă fauna României cu ajutorul tehnologiei Samsung”. Astfel, pe 15 și 16 noiembrie, copiii cu vârste între 8 și 14 ani, sunt invitați la un „treasure hunt” prin care să descopere secretele faunei și florei din România, folosind tehnologia Samsung.

Treasure hunt 2

În urma parteneriatului pe care Samsung România l-a încheiat cu muzeul Antipa, soluția Samsung Smart Classroom implementată include un e-board și 15 tablete. Dispozitivele au fost puse la dispoziție pentru desfășurarea unor cursuri interactive, în cadrul cărora cei mici vor afla despre animale și specii rare conservate în colecțiile științifice ale muzeului. Mai mult, tehnologia Samsung a permis digitalizarea unor colecții de fluturi cu specii extrem de rare, care, din motive de siguranță, nu pot fi expuse fizic în muzeu. Acum, acestea pot fi vizionate în format digital în cadrul muzeului „Grigore Antipa”.

Weekend-ul acesta, Samsung invită copiii să descopere natura la o „vânătoare de comori” cu ajutorul tehnologiei, dezvoltată special pentru a le capta și menține interesul. Totodată, dispozitivele tehnologice îi vor ajuta pe aceștia să memoreze mai bine și mai multe informații pe care le vor afla la muzeu.

Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.”

Pe scurt:

  • Treasure hunt-ul are loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 14.
  • Vor fi 10 tururi pe zi, cu câte 5 echipe formate din 5 copii.
  • Programarea se face acolo, la Antipa – va fi un colţ special, semnalizat, pentru acest lucru.
  •  Copiii au intrare gratuita, părinţii vor plăti bilet normal.

1 Comment

  1. violeta.argatu says: Reply

    Hmmm… Pacat ca n-avem 8 ani:)…l-as fi trimis pe Ioan:). Mai asteptam 🙂

Leave a Reply