Decoraţiuni din copilăria noastră – Moşi din mere şi nuci

DSCN9490

Am văzut aceşti moşi din mere şi nuci pe wall la Mara, spunea că şi-i aminteşte din copilărie. Eu nu-i ţin minte, dar având în vedere că baza e formată din mere, nuci şi puţină hârtie colorată, sunt toate şansele ca ideea acestei decoraţiuni să fie foarte veche.

DSCN9490

Pentru Moşi aveţi nevoie de mere, nuci, scobitori, o cariocă neagră, hârtie pentru căciuli şi dischete demachiante pentru bărbi (bănuiesc că acum treizeci de ani se folosea vată). În nucă se face o mică gaură cu ceva ascuţit (un cui, o andrea – la mine a mers pur şi simplu cu o scobitoare) – gaura se va face uşor dacă înţepaţi unde trebuie, adică la baza nucii, acolo unde se unesc cele două jumătăţi. Scobitoarea se înfige în nucă şi în măr. Se decupează bărbile şi din dreptunghiuri de hârtie se fac coifurile. Am lipit toate elementele cu aracet. Coifurile sunt decorate cu steluţe făcute cu perforatorul din hârtie de ambalaj. Se desenează trăsăturile după imaginaţia fiecăruia.

Mulţumesc, Mara, pentru idee! Voi ce idei vechi de decoraţiuni mai ştiţi?

4 Comment

 1. Oana says: Reply

  Buna! Mi-au placut mult mosii din mere si nuci. Eu am o fetita de 3 ani si cautam idei usor de pus in practica. Am facut si noi pe Olaf – dupa modelul vostru – si acum de cate ori vede un sul de hartie spune ca il pastreaza sa mai facem niste “Olafi”. Eu am facut in trecut oameni de zapada din capace de bere – le-am dat gauri cu Dremel, am prins capacele intre ele cu panglica cu care se leaga buchetele de flori si am lipit pe fiecare capac o parte din omul de zapada scos la imprimanta si decupat. Am trimis pe email o fotografie 🙂

 2. Superbi!

 3. mirela says: Reply

  Super mosii! Retin ideea pentru impartit la colindatori! Ca pe vremuri, mere si nuci, insa intr-o noua abordare.
  Multumim!

 4. Andreea 28 says: Reply

  superb!!! simplusi superb!!

Leave a Reply