Traistă pentru colindat din pânză de sac şi aplicaţii din fetru

traista pentru colindat

Ce face omul când are o groază de treburi pe cap? Se apucă de făcut o traistă pentru colindat.

traista pentru colindat

Eliza şi cu mine ne pregătim de mers la colindat când s-a trezit Eliza că nu avem trăistuţe pentru dulciurile pe care îşi imaginează ea că le va primi. Şi cum tocmai făceam curat în cufărul cu de toate, întâmplarea a făcut să dau peste o traistă din pânză de sac primită acum aproape doi ani la Parking Day (un eveniment în aer liber care se organizează anual pe strada Lipscani din Bucureşti).

Am mai găsit o cordeluţă cu poinsettia, nişte resturi de fetru, iar de mânerul unui dulap atârna un ciorap mai vechi decorat cu un Moş Crăciun. Atât mi-a trebuit. Am dezlipit Moşul de pe ciorap (Moş care din nu ştiu ce motiv nu mai avea căciulă), l-am dezmembrat puţin ca să-l potrivesc pe trăistuţa noastră, i-am făcut o căciulă dintr-un rest de fetru, am desfăcut cordeluţa şi am recuperat poinsettia, le-am lipit pe toate şi gata, avem trăistuţă!

photo

Aş fi vrut ceva mai tradiţional, dar chiar nu am timp nici să brodez, şi n-am nici vreo panglică sau altceva cu aplicaţii de mărgele sau cu nişte cusături populare pe care s-o folosesc la decorat, aşa că trebuie să mă mulţumesc cu ce am reuşit să fac acum şi poate pentru anul viitor reuşesc să găsesc de cumpărat o trăistuţă tradiţională.

De asemenea, îmi mai doresc foarte mult un clopoţel pentru pluguşor (pentru urat) din tuci, din acela cum aveam noi când eram mici, acum nu mai găsesc efectiv pe nicăieri, parcă nu mai fac spoitorii clopoţei 🙁 Într-o vreme mai veneau la mine la piaţă unii care aduceau ceaune, forme pentru nuci şi faguri, pâlnii pentru cârnaţi şi alte minunăţii şi printre ele se mai găseau şi clopoţei, dar bănuiesc că acum nu-i mai cumpără nimeni şi de aceea nu-i mai fac.

Încă mai aveţi două zile la dispoziţie iar idei de improvizaţie sunt destule, aşa că sigur puteţi face şi voi o trăistuţă pentru colindători, numai bună de umplut cu nuci şi mere 🙂

5 Comment

 1. Cristina O says: Reply

  Succes la colindat! :-). Sa ne povestesti cum a fost!

 2. Imi place mult traistuta voastra. Sper s-o umpleti cu de toate la colindat.
  La noi se colinda maine seara. Nu stiu de ce, dar asa e traditia in satul acesta unde ne-am mutat asa ca vom respecta si noi obiceiul locului.

  1. Si Eliza spera s-o umplem 🙂

 3. Andreea 28 says: Reply

  Si noi avem o traistuta pt colindat… sunt bucurosi copiii cand se intorc de la colindat si isi impart lucrusoarele primite!!

 4. Mult succes la colindat si sper ca acest craciun sa va aduca cat mai multa bucurie! Craciun Fericit!

Leave a Reply