Pentru Braşov – concurs 1 invitaţie la conferinţa de parenting

Vă povesteam acum două săptămâni despre conferinţa organizată de Totul despre mame la Braşov, intitulată Părinţi conştienţi, părinţi fericiţi, care va avea loc pe 28 martie la Hotel Kronwell. Iată că organizatorii s-au decis să ofere pentru o cititoare/un cititor din Braşov (sau care se va afla la Braşov sâmbăta viitoare) o invitaţie de participare la toate cele trei prelegeri.

afis TDM Brasov

Pentru a câştiga invitaţia, vă aştept cu un comentariu aici pe blog până joi, 26 martie, ora 12.00, în care să ne spuneţi ce înseamnă pentru voi “părinte conştient”. Voi trage la sorţi şi voi afişa câştigătorul joia viitoare, la ora 15.00, prin comentariu la acest articol, ca să ştie să nu-şi facă planuri pentru sâmbătă.

Dacă nu sunteţi din Braşov, dar ştiţi părinţi din Braşov, m-aş bucura să le trimiteţi articolul ca să se înscrie la concurs 🙂 E o conferinţă atât de frumoasă că ar fi păcat s-o rateze!

10 Comment

 1. Eu aș merge! Mulțumesc! Cling!

 2. 2. Ionescu Raluca says: Reply

  Parinte constient înseamnă pentru mine un parinte atent la nevoile copilului, prezent panga copil sustinandu-l si iubindu-l neconditionat. Dar as vrea sa aflu si de la specialisti ce inseamna parinte constient pentru ca imi doresc sa am copii fericiti!

 3. 3. Ema Pandichi says: Reply

  Ooo…ce intrebare grea!Sunt atatea lucruri de spus insa voi incerca sa sintetizez.Parintele constient, din punctul meu de vedere, este acela care intelege (sau macar face eforturi constante sa inteleaga) nevoile, trairile, sentimentele copilului si actioneaza in consecinta, este acela care respecta copilul si il trateaza ca pe un OM cu drepturi si obligatii deopotriva, este acel om autentic care isi creste copilul empatic si cu dragoste neconditionata.In acelasi timp un parinte constient are o relatie sincera cu copilul in sensul ca poate admite ca are limite, ca mai si greseste, ca nu e Dumnezeu pe pamant. In plus un parinte cu adevarat constient cred ca trebuie sa isi dea seama de propriile nevoi si sa si le respecte si pe cat posibil satisfaca pentru ca un parinte nefericit transmite starea sa si copilului.

 4. 4. monica says: Reply

  Un parinte informat e un parinte constient

 5. 5. georgiana says: Reply

  Esti parinte constient atunci cand situatia este cu adevarat dificila dar tu ramai prezent, fata in fata cu copilul tau care traverseaza o furtuna de emotii.
  Nu se lasi coplesit de trecut si nici pierdut in imaginea despre viitor.

  Reusesti sa-ti asculti propriul copil interior, sa iubesti copilul din fata ta si sa intelegi prin ce trece.

  Si cred ca esti un parinte constient chiar si atunci cand uneori iti iese dar alteori nu :).
  Cand te lupti cu tine, mergi la conferinte, citesti articole, observi oamenii din jurul tau!

 6. Greu! contienti suntem sau nu de multe ori nici macar in ceea ce ne priveste…Parinti devenim, si nu putem merge cu cartile dupa noi pas cu pas, ci facem experienta chiar pe proprii prunci, dar avem nevoie sa calatorim frumos in acesta devenire zilnica alaturi de oameni frumosi si bogati spiritual, care ne invata despre neconditionare, despre empatie, despre eliberarea de frici, temeri nefiresti! Cred ca si la fel ca in multe, devenim parinti constienti in drumul asta pe care il facem:)

 7. Parinte constient= parinte iubitor, tolerant, empatic, conectat, prezent, informat, acceptat, in continua dezvoltare personala….si lista poate continua!

 8. 8. Simona says: Reply

  Parinte constient e cel care intuieste si se ingrijeste de nevoile fizice, trupesti si spirituale ale copilului sau.

 9. Simona says: Reply

  cine e castigatoarea?…

  1. Simona, chiar tu esti 🙂 Am avut opt comentarii si la tragerea la sorti a iesit numarul 8. Da-mi cat de repede poti numele tau complet si adresa de email pentru a-ti trimite informatii despre accesul la conferinta.

Leave a Reply