Despre Acvamania Mogoşoaia şi un concurs

Parcul Mogoşoaia parcă a înflorit în ultimii ani: e o oază de verdeaţă, flori şi evenimente culturale. Nu mai fusesem de multă vreme, aşa că am rămas surprinsă de schimbare. Printre aceste schimbări se numără şi deschiderea segmentului acvatic de pe lac, despre care vă mai povesteam anul trecut dar pe care nu îl testasem pentru că Eliza nu avea încă 122 cm înălţime care este înălţimea minimă pentru zona gonflabilă (nu şi pentru caiace, hidrobiciclete şi stand up paddles unde şi copiii de minim 4 ani au acces). Acvamania este un concept unic în Bucureşti şi în ţară, accesibil publicului larg, la preţuri decente.

Deşi iniţial credeam că e ceva gen aqua park, îngrădit şi cu şezlonguri, de fapt Acvamania e o zonă relaxată, unde te poţi da cu bărci, caiace, hidrobiciclete etc şi unde poţi ţopăi sau aluneca şi te poţi bălăci în zona gonflabilă Aquaglide.

Zona gonflabilă constă în mai multe module de tobogane, trambuline şi chestii de căţărat unde chiar îţi trebuie ceva muşchi să te joci (15 lei ora l-vi şi 20 lei s-d)

zona gonflabila acvamania

Vii, te schimbi în cabinele din lemn, te duci la tipul de la căsuţă, iei brăţara aferentă contra cost şi vesta (accesul fără vestă pe suprafaţa parcului nu este permis) şi pleci la bălăceală. Dacă la început mi-a fost cam jenă să umblu în costum de baie pe promenada din Mogoşoaia, după un timp m-am adaptat, căci nu eram singura. Pe malul lacului, cei care vin la Acvamania sau la terasa de wakeboard din vecinătate umblă relaxaţi în costume de baie sau slip.

DSCN8523

Când te-ai plictisit, faci duş în aer liber, te îmbraci şi pleci la o bere sau un mic la terasele din împrejurimi. Iar dacă e sâmbătă sau duminică, te bucuri de programul artistic oferit de Primăria comunei Mogoşoaia: teatru, spectacole de magie, concerte.

Duşuri
Duşuri

Noi am stat o zi întreagă în Mogoşoaia, eu la umbră, Eliza la diverse distracţii acvatice, şi a fost foarte frumos. La Acvamania găsiţi de închiriat aşa:

Caiace (tarif închiriere 10-15 lei/30 min caiac simplu, 25-30 lei/30 min caiac dublu). Acvamania deţine 7 caiace duble şi 7 simple, plus 2 mai mici, simple care pot fi manevrate de copii de la 4 ani. Cele normale pot fi manevrate de copii de la 6 ani+

DSCN8525

Canoe (25-30 de lei/ora, 15-20 lei/30 minute). Parcul deţine 3 astfel de canoe.

DSCN8510

Stand up paddles (SUP) (15-20 lei/ora, 10-15 lei/30 minute). Acvamania deţine 5 stand up paddles din care unul e special pentru copii.

DSCN8545

Hidrobiciclete (25-30 lei/ora, 15-20/30 minute). Închiriaţi cu ora dacă vă duceţi, e nemaipomenit de plăcut pe lacul Mogoşoaia.

DSCN8511

Catamaran (100-150 de lei ora) – din ce am înţeles e destul de greu de manevrat, în poză îl vedeţi fără vele. Pentru catamaran e nevoie de brevet, aşa că se închiriază cu tot cu skipper (cârmaci). Acvamania deţine două astfel de catamarane pe care le foloseşte mai mult pentru team building-uri şi petreceri.

DSCN8512

Aşa arată cu tot cu vele:

Credit foto: Acvamania
Credit foto: Acvamania

Scuter submersibil – Eliza nu s-a dat cu el, deşi cred că i-ar fi plăcut. Arată ca o rachetă şi întrebaţi de el la căsuţă. Nu uitaţi să vă aduceţi de acasă ochelarii de scufundări dacă vreţi să vă daţi cu el. În lac nu veţi vedea mare lucru, dar cred că experienţa e, totuşi, una interesantă. Sunt sigure pentru copii pentru că nu au viteză mare însă pentru amatorii de senzaţii tari s-ar putea să nu se ridice la înălţimea aşteptărilor 🙂 Am înţeles că mulţi le folosesc cu capul în afara apei pentru că e mai distractiv aşa, caz în care merge şi fără ochelari de înot 🙂

Credit foto: Acvamania
Credit foto: Acvamania

Există şi pachete pentru serviciile oferite de Acvamania, dacă sunteţi fani ai sporturilor acvatice: pachet de o zi, de 10 ore şi 1 zi acces la parcul gonflabil. Mai multe detalii despre pachete pe site-ul lor.

Pe perioada vacanţei, la Acvamania se desfăşoară şi tabere de vară intitulate sugestiv Şcoala Piraţilor. Mai multe detalii aici. Cursurile de piraţi se desfăşoară pe parcursul a cinci zile dar am înţeles că, ocazional, au şi sesiuni speciale de o zi, aşa că daţi telefon să întrebaţi. Cu siguranţă îi puteţi duce doar o zi sau două dacă vă e greu să mergeţi în Mogoşoaia în fiecare zi. Eliza a fost la o asemenea sesiune de o zi şi a fost mega încântată. S-a plimbat cu catamaranul până la Palat unde au făcut o sesiune ad-hoc de înot, au jucat jocuri şi au profitat din plin de toboganele gonflabile. Taberele de zi sunt ideale pentru copiii care nu se pot desprinde de părinţi mai multă vreme şi sunt ideale pentru a le dezvolta anumite abilităţi sau a-şi depăşi anumite frici. De exemplu, Eliza s-a dat pe toboganul mare de mai multe ori şi n-a arătat niciun fel de frică, pe când atunci când a fost cu mine a refuzat să se dea. A fost şi vina mea, recunosc, pentru că ea se căţărase până sus şi când să se dea, eu am strigat-o. Şi atunci ori i-a fost frică, ori s-a gândit că mi-e teamă mie şi nu s-a mai dat şi chiar rămăsese cu un regret pe care mă bucur că şi l-a rezolvat. La final a primit diplomă şi patch de pirat, plus amintirea frumoasă a unor clipe petrecute alături de alţi mici piraţi la în cadrul unei tabere. Prima ei tabără, chiar dacă una de zi. Facem paşi mărunţi spre tabăra mare de anul viitor 🙂

Şi acum concursul: Acvamania pune la bătaie trei premii:

Premiul 1: 3 brăţări de access all-inclusive la toate serviciile parcului (cu excepţia catamaranului)

Premiul 2: 3 vouchere de acces de doua ore (pot fi folosite atât la gonflabil cât şi la închiriat ce doriţi voi)

Premiul 3: 3 vouchere de acces de o oră

Atenţie! Pe suprafaţa gonflabilă au acces doar copiii cu înălţimea peste 122 cm. La celelalte au access copiii de toate vârstele, însoţiţi de un adult. Nu este musai să ştie să înoate deoarece vor purta în permanenţă vestele care sunt obligatorii pentru toţi utilizatorii parcului, adulţi şi copii deopotrivă.

Mecanism de participare:

Lăsaţi un comentariu în care să ne spuneţi dacă aveţi copii, ce vârste au, dacă le place apa şi ce le-ar plăcea să încerce la Acvamania. Concursul e deschis tuturor, nu e musai să fiţi părinţi, oricine poate merge să se distreze în parc. Dacă nu aveţi copii, povestiţi-ne despre voi, dacă vă place apa, dacă aveţi un sport acvatic preferat şi dacă vă atrage în mod deosebit ceva din oferta Acvamania. Favoarea pe care v-o cer ulterior e să faceţi o poză frumoasă pe care s-o puneţi pe wall la Acvamania ca să ştim şi noi cum v-aţi distrat. Nu este o cerinţă a concursului şi nici obligatorie, doar un gest drăguţ faţă de sponsorii acestui concurs.

Notă:

La Acvamania se ajunge fie cu maşina (caz în care puneţi pe GPS şi vă descurcaţi), fie cu transportul în comun: metrou până la Parc Bazilescu, apoi traversaţi şi luaţi din staţia RATB Parc Bazilescu un microbuz (2,5 lei până la Mogoşoaia, condiţii decente de transport) şi vă daţi jos la staţia de lângă secţia de poliţie (fosta staţie RATB Parcul Brâncovenesc). Nu mai există autobuzul 460 până la Mogoşoaia, din ce am remarcat pe site-ul RATB, doar un 460B care are altă rută.

27 Comment

 1. 1. Adrian Lazar says: Reply

  Buna ziua. Am un Andrei de un an si aproape 2 luni care iubeste sa se balaceasca 🙂

 2. 2. Anca says: Reply

  Buna. Mi-ar placea sa merg acolo, impreuna cu familia!

 3. 3. Oana Maria Radu says: Reply

  Multumim pentru concurs!
  Am 2 copii de 9 si 13 ani care adora apa, mai ales fetita. Ar merge la inot zilnic daca ne-ar permite timpul si finantele. Sigur ar fi incantati sa petreaca o zi in acest parc. Cel mai mult i-ar atrage zona cu topogane gonflabile.
  O zi minunata sa aveti!
  Oana Radu

 4. Am doi pusti, unul de 4, altul de 9 ani, amândoi înnebuniți după balaceala, par sa nu se sature vreodată. La Acvamamia sigur ar profita din plin de tobogane, cel mare ar încerca submersibilul iar cel mic ar vrea cu hidrobicicleta.

 5. 5. roxana elisabeta says: Reply

  Buna,

  Da, am doi copii …le place apa ..sunt ca niste ratuste. M. are 4 ani si A. are 12 ani. Ne-ar placea foarte mult sa luam o gura de aer si sa ne mai detasam de caldura si plictiseala aferenta :(.
  Cel mai mult ne-ar placea sa ne plimbam cu hidrobicicletele, sunt preferatele noastre.
  Mi-ar placea mult s incerc si paddles…ma atrag deja 🙂

 6. 6. Roxana Anastase says: Reply

  Hello draga mea,

  Dupa cum stii, am doi pitici de 9 ani si 6 ani jumate, care sunt niste impatimiti balacitori!
  Luk, este efectiv un serpisor indragostit de apa, care i-a socat pe cei din jurul lui cand am fost la piscina: sarea in toate felurile (inclusiv tumba pe spate!!!), cot la cot cu cei mari……adica sirul de saritori intotdeauna era incheiat de el!!!! care era cu 15-16 ani mai mic decat ceilalti….. :-)….
  Dudu, desi nu a renuntat la aripioare-stiind sa inoate si fara, este un mic pestisor saritor, care a avut un scop precis, anuntat din momentul sosirii la piscina: sa faca cat mai multe sarituri din categoria delfinul saltaret (salt in picioare) si glontul/ghiuleaua (ca in desenele animate mami, cu picioarele stranse la piept!!!).
  E inutil de comentat ca erau cei mai activi copii, urmatorii ca varste cred ca erau undeva la 13-14 ani, care sa sare si sa se bucure atat de mult de apa!
  Chiar imi doresc sa castigam, caci sigur va avea un succes teribil aceasta iesire!!!

 7. 7. violeta.argatu says: Reply

  daaaaa, avem, trei bucati 😛 – Ioan (7 ani si 5 luni); Ana (4 ani fara o saptamana :P), Maria- 5luni si 1 saptamana :). Le place apa “mare” , cel mai mult lui Ioan si Mariei (Anei ii trebuie un pic de curaj, dar dc si-l face n-o mai iei din apa). Cu siguranta Ioan ar incerca scuterul submarin, Ana cred c-ar alege barca, iar Maria….s-ar multumi cu un lighean 😛 😛

 8. 8. Bernad Floare says: Reply

  Intreaga noastra familie :noi,paritii si copiii nostri mari adoram sa petrecem vreme multa in preaja apei.Poate si faptul ca am copilarit la malul Crisului Negru,imi amintesc cu drag de scalda cu prietenii,iar copiii mei pe malul Crisului Repede,foarte aproape de casa noastra este zona riverana.Aici auu prins tainele pescuitului.Sigur ne-ar face placere sa ajngem la Mogosoaia ,posibil la safrsitul verii cand ne vom vizita rudele de la Buftea.

 9. 9. Alexandra says: Reply

  Avem 3 copii carora le-ar placea tare mult pe suprafata gonflabila si in canoe.

 10. 10. Adrian Lazar says: Reply

  Andrei, un an si 2 luni, adora sa se balaceasca 🙂

 11. 11. Eda says: Reply

  Piciul meu are puțin peste 1 an si iubește apa, dar e încă mic pentru tot ce oferă acvamania. Pana creste pot sa testez eu 😉

 12. 12. Cristina O says: Reply

  Hm, frumos concurs, Laura! Apa este preferata Dianei, fetita mea de 5 ani. Si muzica ocupa acelasi loc in topul preferintelor ei. ;-)Sincera sa fiu, nu stiu ce i-ar placea mai mult la Acvamania pt ca nu a incercat niciun sport pe apa, in afara inotului, pana acum. Stiu insa foarte bine ca ii plac experientele noi si este curajoasa! 🙂

 13. 13. cristina says: Reply

  Eu am o fetita de 7 ani careia ii place apa la nebunie…. de curand adica ieri a invatat sa inoate singura. Pana acum inota cu aripioare… si ieri a inotat prima data singura si fara noi… ea fiind plecata in vacanta la matusica 😀
  Cred ca i-ar placea sa incerce tot ce este acolo in parc … nu cred ca ar rata nimic

 14. 14. ionel pascu says: Reply

  Anul acesta mi-am infrant frica de apa adanca si am prins gustul distractiei pe apa, in apa.mi-as dori sa experimentez o plimbare cucaicul.

 15. 15. petra says: Reply

  Bună! Mulțumim pentru această recomandare. Fetiței mele S. ( 1 an si 10 luni) ii place foarte mult sa se bălăcească mai ceva ca lui mac mac. Dar adora foarte mult și plimbarea cu hidrobicicleta.

 16. Fetitei mele de 9 ani cred ca i-ar placea scuterul submarin si toboganele. De-abia asteptam sa mergem. Multumim pentru concurs si pentru informatii!

 17. 17. Lilia says: Reply

  O fetita de 10 ani. Ar adora toboganele.

 18. 18. gheorghe elena says: Reply

  Buna ziua! Am doi copii, o fata de 9 ani si un baietel de 4, si amandoi sunt fani balaceala si apa, mai mult decit reusim noi sa le oferim. Ar fi o oportunitate minunata pentru ei, mai ales ca din proprie initiativa nu cred ca vom ajunge in acest loc minunat!

 19. 19. Oana says: Reply

  Multumesc pentru concurs. Am doua fetite, 9 si 6 ani, care adora inotul si balaceala. Cred ca ar incerca in primul rand toboganele, scuterul submersibil si caiacul.

 20. 20. Andreea A. says: Reply

  Buna Laura,
  Am 2 fetite, de 8 si respectiv 6 ani si jumatate si le place apa fff mult. Am fost in vacanta si zilnic isi petreceau in apa 2/3 din timpul alocat plajei. Ne-ar placea ff mult sa ne petrecem toti 4 o zi faina la Mogosoaia.
  Multumim de concurs!
  Cu bine,

 21. 21. Mihaela says: Reply

  Multumim pentru recomandare! N-am mai fost de ceva vreme la Mogosoaia si acum avem un motiv in plus sa mergem. Copiii mei au 10 si 13 ani si apreciaza orice e legat de apa. Primele cred ca ar fi scuterul submarin si toboganele.

 22. 22. Alina S. says: Reply

  Buna,
  Am 3 copii de 6/8/10 ani carora le place apa, joaca pe topogane gonflabile si absolut toata oferta de la Mogosoaia 🙂
  Toate bune,
  Alina S

 23. 23. Elena P. says: Reply

  Hello,

  Noi iubim Mogosoaia, dar recunosc ca nu am fost niciodata vara. Ar fi un prilej tocmai bun:)

  Multumesc

 24. Ne-ar placea sa castigam unul din cele trei premii, astfel am putea experimenta si altceva in afara de mersul pe litoral.

 25. Câştigătorii sunt: premiul 1 – comentariul cu nr 6, premiul al doilea – comentariul cu nr 18 şi premiul al treilea – comentariul cu numărul 21. Vă rog să-mi trimiteţi pe email numele complet şi adresa din buletin şi eu vă voi informa cum puteţi intra în posesia premiilor.

 26. Roxana Anastase says: Reply

  YUPEEEEE!!!!!!!! URAAAAAAA!!!!!

  Oare e de ajuns pentru a explica bucuria simtita la momentul afisarii rezultatului concursului!?!!?

  Abia astept sa ajung acasa sa imi anunt sotul….. nu stiu cum ma voi abtine din a le spune baietilor…..doar le voi spune ca mergem in parc…UNDEVA….. ii voi filma cand le fac marele anunt: …Aici vom petrece ziua!!!… vei vedea reactia si singura!!!!
  Acum trimit si detaliile !!!

 27. […] ” la cald”, in urma experientelor traite de noi. Dar pana atunci, puteti cititi aici pe blogul  Idei pentru mamici si copii,  cum te poti distra la Acvamania si cu siguranta va veti […]

Leave a Reply