Autocolante decorative şi educaţionale pentru camera copiilor

Pentru că recent am reamenajat puţin camera Elizei şi am fost nevoită să dezlipesc de pe un perete un ditamai autocolantul să-l mut pe peretele de vizavi (acţiune efectuată fără să deteriorez nici peretele, nici autocolantul), m-am gândit să readuc puţin în discuţie acest subiect. Ştiu că am mai vorbit despre asta, dar acum am mai multă experienţă şi probabil şi voi şi poate la final schimbăm nişte idei de bune practici în materie de autocolante, ca să ştim cum să le facem să dureze şi mai mult.

Postarea de azi este realizată cu sprijinul Mumkin Pumpkin care comercializează doar stickere pentru camera copiilor. Deoarece eu nu prea mai am pereţi goi pe acasă, în loc să-mi trimită mie un sticker să-l testez, am mers pe încredere şi i-am rugat să expedieze autocolantul grădiniţei de la ţară unde mai trimit eu din când în când diverse materiale. Educatoarea şi-a ales un superb autocolant reprezentând un copac cu bufniţe, mergând pe ideea că îl va putea personaliza pentru fiecare anotimp, aplicând frunze, flori şi fructe făcute tot din autocolant. Tot ea mi-a spus că va putea face şi diferite activităţi de numărare cu elementele respective şi că acel copac va fi un material didactic foarte valoros pentru clasa ei.

Deşi pe site găsiţi autocolante frumoase cu litere şi cifre, ele nu sunt numai pentru grădiniţe sau şcoli. Un copil de clasele primare se va bucura să aibă acasa, la el în cameră, un perete cu harta animată a lumii, cu tabla înmulţirii sau chiar unul fosforescent cu denumirile animalelor în limba engleză.

138_sticker autocolant_Invatam limba engleza_animale_4

Recunosc că cel mai mult mi-au plăcut autocolantele „de margine”, cele care se pun deasupra canapelei, de exemplu, cu o siluetă de oraş sau cu un şir de ghivece. Tot din categoria ghivece, mi-au atras atenţia şi autocolantele pentru geam. Cum la mine în casă nu cresc flori, mi-ar plăcea să am la sufragerie un şir de ghivece colorate aplicate direct pe geam, să se vadă frumos de după perdea. Îmi plac notele de veselie şi culoare dintr-o casă şi, deşi sunt adepta stilului retro/vintage (cu lavandă şi trandafiri roz prăfuit, cu note de lila şi verde), îmi place şi mai mult să am o casă veselă în care să vin cu plăcere şi să-mi ridice moralul. Îmi place să simt ca la mine în casă locuieşte un copil care nu stă doar în camera lui, ci şi în sufragerie, pe hol sau în baie. De altfel, eu am autocolante în toate aceste locuri, nu doar în dormitoare. La intrare pe hol, am crengi de copac, în camera mea am flori şi fluturi, în camera Elizei am o hartă şi personaje de basm, în baie am flori, în sufragerie îmi doresc nişte mesaje drăguţe – sunt şi acolo în curs de reamenajare şi încă nu m-am hotărât cum va arăta la final. În bucătărie, merg aceste ghivece provensale care sunt în ton cu aspectul mai romantic pe care l-am conferit recent bucătăriei.

55 autocolant sticker abtibild ghivece cu flori pe geam_2

Îmi place site-ul Mumkin Pumpkin pentru că au cele mai atractive preţuri dintre toate site-urile pe care le-am testat, plus o taxă de livrare foarte mică (7 lei pentru comenzi sub 150 de lei şi gratuit pentru comenzi peste 150 de lei). E un site bine organizat, produsele sunt împărţite pe categorii şi se poate aplica uşor un filtru pentru a afişa doar produsele care se încadrează în bugetul vostru. În plus, are o categorie în care puteţi vedea fotografii de la clienţi şi vă puteţi face o idee de cum arată unele stickere în realitate, aplicate pe perete.

Voi ce fel de autocolante preferaţi acasă şi în special în camera copilului? Mă refer la motivele abordate: flori, frunze, motive abstracte, peisaje, mesaje motivaţionale, planşe educaţionale, personaje de basm sau animale? Cred că părerile voastre ar ajuta-o pe Carmen (Mumkin Pumpkin) să aducă în magazin exact acele autocolante de care aveţi voi nevoie pentru a vă decora pereţii aşa cum visaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    • Poza e de pe site-ul lor, dar se potriveste perfect cu vremea de afara, nu? 😀 Nici pe mine nu ma iubesc florile, din pacate 🙁

  1. Am intrat pe site-ul lor si nu ma mai satur 🙂 Cred ca daca ar fi dupa mine mi-as umple peretii cu stickere, noroc ca are cine sa ma tempereze acasa! In camera lui Alex avem insa cateva stickere cu Mickey Mouse si Tweety si mai avem unul cu rol de metru, plin de animalute si el.