Decoraţiune în formă de brad din dopuri de plută

DSCN5060

De multă vreme vreau să fac ideea asta, am tot văzut-o pe net în diverse variante şi în sfârşit mi-am luat inima în dinţi (şi punga de dopuri de plută în mână) să o încerc. Sunt foarte încântată de cum a ieşit şi mi se pare un cadou drăguţ pentru un băutor de vinuri.

Puteţi aduna dopurile în mai multe moduri: fie păstraţi dopuri de plută de la sticlele de vin importante de peste an (aniversări, zile de naştere, nunţi, botezuri etc), fie vă rugaţi prietenii şi rudele să colecţioneze dopurile de vin şi să vi le dea. Eu am o pungă cu vârf de dopuri şi un board plin de idei pe Pinterest.

DSCN5060

Pentru brăduţ veţi avea nevoie de 6 dopuri de aceeaşi dimensiune şi grosime şi încă o jumătate pentru tulpină, un pistol de lipit cu silicon fierbinte, puţină sfoară. Eu am mai adăugat nişte “globuleţe” (buline din hârtie gumată) ca să acopăr nişte defecte (se vedea lipiciul prea tare).

Se lipesc dopurile, 3 pentru bază, două pentru partea din mijloc şi unul pentru vârf. Se montează tulpina (jumătate de dop cioplit puţin ca să aibă aderenţă mai mare) şi se leagă cu sfoară. Dacă vreţi să-l agăţaţi în brad, fie îi montaţi un cârlig din sârmă în partea de sus, fie legaţi de ultimul dop, înainte să-l lipiţi, o bucată de panglică/sfoară ca să aveţi şi agăţătoare.

Dăruiţi ornamentul împreună cu o sticlă de vin de bună calitate, un set de pahare, un decantor sau un desfăcător mai fistichiu.

1 Comment

  1. Ce super e! Am si eu destul de multe dopuri pe care le tin pentru ca am nevoie de ele de foarte multe ori, insa raman si cu multe si niciodata nu m-am gandit ca as putea sa fac decoratiuni din ele. Pana la urma, m-am convins ca mai din orice poate sa iasa un lucru frumos.

Leave a Reply