Cărţi de Crăciun din colecţia Pixi

Am cumpărat aceste două cărticele din colecţia Pixi de la Librăria Schiller din Sibiu. Sunt în limba germană şi le-am ales pentru că aveau ca temă Crăciunul şi am vrut să le includ în calendarul de Advent al cărţilor de Crăciun. Au costat 5 lei fiecare. Nu ştiam, însă, că una dintre ele e tradusă deja în limba română la editura All. E vorba de Weinachtsbesuch fur Mimi Maus care e tradusă prin Şoricica Mimi are oaspeţi. Titlul te induce în eroare, nu-ţi dai seama că are oaspeţi de Crăciun şoricica, dar vă promit eu că aşa este 🙂 Cu ocazia asta, am aflat că am ratat destul de multe noi apariţii în colecţia Pixi de la editura All 🙂

pixi de Craciun colaj

Weinachtsbesuch fur Mimi Maus (Şoricica Mimi are oaspeţi) ne-o prezintă pe şoricica Mimi care locuieşte într-o căsuţă confortabilă din pădure. În Ajunul Crăciunului primeşte o scrisoare care o anunţă că va primi de Crăciun vizita unor rude. Însă Mimi nu s-a pregătit deloc de oaspeţi! Prietenii ei, un iepure, o veveriţă şi un urs o ajută să decoreze, să gătească şi să-şi aştepte oaspeţii cu bucurie. La final, Mimi îşi dă seama că prietenii sunt cel mai mare cadou de Crăciun. Pe coperta din spate, Pixi vă oferă o reţetă de punci de fructe, numai bun pentru Crăciun. (19)

mimi maus interior

În Weinachten auf Schloss Pinklila ne reîntâlnim cu cele trei prinţese, Vanila, Tortila şi Pupila din cartea Bine aţi venit la castelul mov, pe care noi o ştim bine deja. La fel ca în prima carte, cele trei prinţese se plictisesc aşa că se decid să facă ceva ieşit din comun. De data asta nu mai invită fantome la castel, ci îl invită chiar pe Moş Crăciun la un ceai şi prăjituri. Aflând că Moşul se plictiseşte în lunga lui călătorie din noaptea de ajun, fetele decid să-l însoţească în misiunea de a distribui daruri. La final, cele trei prinţese primesc şi ele cadouri – şosete 🙂 (20)

schloss pinklila

Sunt peste două mii de cărţi în colecţia Pixi, ştiaţi asta? Şoricica are numărul 1850 iar cea cu prinţesele are numărul 2107! Şi sunt atât de multe cărţi de Crăciun, îmi pare rău că nu se traduc mai multe la noi. Sper să ne audă cei de la editura All şi să ne facă o bucurie anul viitor!

În limba română mai găsiţi de la editura All Bucuriile iernii cu Pixi, O pisicuţă în zăpadă şi Cel mai frumos cadou al căpitanului Cometă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ooo, ce bine că am citit asta la tine, ne mai îmbogăţim şi noi colecţia Pixi 😀
    Şi dacă nu apuc să îţi spun prin alte medii: Crăciun fericit!!!

  2. Le avem pe toate traduse:)
    Acum inteleg de ce ne lipseau numere din coelctie: ele exista doar ca in alta limba… Ce bine ca m-am luminat si eu! 🙂

    • Daaaa, eu mai cumpar si in germana si ma mai poticnesc atunci cand i le traduc in romana, dar in general ne descurcam. Sunt superbe, eu nu ma pot abtine cand le vad. La libraria din Sibiu erau chiar ieftine la 5 lei, eu am dat 2 euro pe exemplar in Germania.