Aranjament floral de primăvară

20160419_112216

Ce o să vedeţi mai jos este, evident, ceva improvizat, nu vă închipuiţi că respect vreun principiu ikebana, poate doar pe ăla al ne-simetriei, fiindcă mi se par puse cam alandala florile şi eu sunt un pic OCD uneori. Dar a ieşit frumos, vesel şi îşi îndeplineşte funcţia principală şi anume acela de a ascunde un plic cu bani între cutie şi capac (pentru un cadou discret oferit cuiva). În plus a costat 25 de lei în total, 10 lei cutia şi 15 lei florile şi ar fi costat şi mai puţin dacă găseam ţărăncile cu flori la piaţă şi nu le-ar fi alungat vajnicii noştri apărători ai pieţelor. Voiam o combinaţie de liliac alb cu lăcrămioare dar până la urmă am făcut o combinaţie de narcise cu bujori şi o lalea galbenă luată în ultima clipă din vaza unei colege de birou.

20160419_112216

Materiale: o cutie de carton cu capac, flori, burete floral (reciclat de la un aranjament vechi de către Miha, deoarece eu, pe principiul “vreau să trăiesc minimalist” am aruncat toţi bureţii mei florali păstraţi de ceva vreme), câteva scobitori (am întărit tulpinile narciselor cu ele, deoarece, fiind goale pe interior, sunt foarte fragile), o foarfecă de grădinărit, nişte celofan mai gros/pungi.

Cutia se căptuşeşte cu celofan. Buretele floral se îmbibă cu apă. Florile se taie la dimensiunea necesară şi se înfig aleatoriu (sau după un plan bine stabilit) în burete. La final se completează spaţiile goale cu frunze. Băgaţi fundul cutiei în capac. Gata!

20160419_112239

Acest gen de aranjament merge si ca piesă centrală pe masa de Paşte (sau orice masă festivă), deoarece nu este înalt şi nici voluminos ca să deranjeze mesenii.

1 Comment

  1. Nedelea Mihaela says: Reply

    Va dorim sarbatori pascale binecuvantate alaturi de cei dragi!

Leave a Reply