Voiam un copil… şi m-am trezit cu doi!

Acesta este titlul unei cărţi nou-apărute la editura Casa, o carte despre experienţa de a fi părinte de gemeni (sau tripleţi). Cartea este un ghid util pentru viitorii părinţi de gemeni, abordând subiecte precum cauzele şi implicaţiile sarcinilor multiple, sănătatea gravidei, pregătirea (practică şi emoţională) pentru sosirea bebeluşilor, recomandări pentru trusoul bebeluşilor şi geanta pentru spital, detalii despre naştere, prematuritate, alăptare în tandem, precum şi sfaturi despre instalarea unei rutine de masă, somn, plimbări etc.

voiam-un-copil-si-m-am-trezit-cu-doi

Cartea nu se limitează doar la sfaturi practice, ci povesteşte puţin şi despre implicaţiile apariţiei gemenilor asupra cuplului, precum şi despre legătura dintre fraţi şi sfaturi orientative despre cum să îi creştem (nu foarte mult). În plus, autoarele au cules mărturii reale ale unor mame de gemeni, încercând să adune experienţe cât mai variate pentru ca fiecare cititor să se identifice puţin cu cele citite. Cred că aspectul acesta va face cartea mult mai atrăgătoare, autoarele strângând mărturii şi experienţe reale de pe un forum de mame de gemeni (şi publicându-le cu acordul persoanelor implicate).

voiam-un-copil-si-m-am-trezit-cu-doi interior

Cartea este scrisă de Sabrina Losso şi Anna Palermo, două fotografe specializate pe nou-născuţi şi familii, din Italia. Sabrina Losso este şi mamă de gemeni. Fotografiile cu gemeni din carte sunt foarte emoţionante, ţi-e mai mare dragul să te uiţi la ele.

Dacă sunteţi interesaţi de subiectul gemenilor, vă recomand două bloguri de mame de gemeni de la noi: Viaţa cu hunii (mamă de gemeni) şi Joc urban (mamă de gemene).

Iar dacă aveţi nevoie de carte, în primul rând vă felicit, iar, în al doilea rând, daţi-mi un semn şi v-o trimit. Am un exemplar (care a suferit un mic accident, dar este perfect citibil) şi vi-l pot dărui. Pe principiul primul venit, primul servit, desigur 🙂

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Ohh, ce frumos! Am zambit cand am citit titlul postarii de azi – o buna prietena a incercat un timp sa ramana insarcinata, si acum asteapta… doua fetite! E induiosator si faza aceasta de pregatire pentru venirea pe lume a fetitelor e minunata si in acelasi timp plina de anxietati.
  Cred ca aceasta carte ar ajuta-o mult pe prietena mea sa se simta mai pregatita si m-as bucura daca ar primi-o.
  Multumim, Laura.

   • Ohh ce ma bucur, multumesc mult, Laura! Mi-ai inseninat seara, iar pentru prietena mea va fi o surpriza extraordinara. Ma duc sa sarbatoresc si… iti las aici adresa (eu nu am profil de FB) 🙂

    […]

    Inca o data, un mare MULTUMESC!
    Te urmaresc zilnic si chiar de mai multe ori pe zi, atat de mult imi place cum scrii! 🙂

    • Sinziana, am expediat astazi cartea. O anunti tu pe prietena ta sa ridice coletul cand ii vine avizul, ca sa nu mi se intoarca inapoi? 🙂

   • Nu stiu care dintre noi se amuza mai tare 😉 Dar de citit, ca de obicei, citesc tot. E drept ca uneori, atunci cand nu fac parte din publicul-tinta, citesc mai pe diagonala, dar pana la capat!

 2. Cred că eu sunt prima venită, să-ți mulțumesc pentru recomandarea spre blogul nostru. 🙂

  Voi primi și eu cartea, pentru a-i face o recenzie pe blog, sunt tare curioasă să o citesc, cu ochiul meu extrem de critic… 😀

  Așa că pe aceasta sper să o primească cineva care abia își revine din emoția descoperirii a douăsuflete în burtică! 😉