Amintire de la mare – carusel cu scoici

Dacă aveţi copii care adoră să strângă o grămadă de melci şi de scoici pe plajă, caruselul acesta este tocmai ce aveaţi nevoie ca să folosiţi cât mai multe dintre ele. Pentru a-l realiza aveţi nevoie de cochilii goale de melci de mare (rapane), suficient de găurite cât să intre aţa prin ele.  Eu le-am montat pe un gherghef rotund din lemn dar am văzut chiar la mare, agăţate la o rulotă, nişte carusele făcute pe beţe de lemn suprapuse în cruce (cred că lemn adus de valuri, chiar).

DSCN7887

Melcii se înnoadă, unul câte unul, pe aţă/sfoară/gută/rafie, la distanţă de o palmă unul de altul. Şiragul se leagă de gherghef lăsând un capăt suficient de lung ca să puteţi face un nod în partea de sus şi să aveţi de ce agăţa caruselul. Eu l-am pus deasupra patului Elizei, are un cîrlig în tavan special pentru agăţat carusele, dar îl puteţi agăţa şi în curte, pe terasă sau pe balcon. Clinchetul melcilor este foarte plăcut şi deloc supărător.

Când stai întins în pat, se vede aşa:

DSCN7881

Caruselul se mişcă aproape încontinuu din cauza faptului că nu e foarte drept iar şiragurile au greutăţi diferite. Cu greu l-am putut prinde în poză şi chiar şi-aşa, pozele nu sunt bine focalizate. Mi-ar fi plăcut să am mai multe şiraguri, dar am descoperit că nu am aşa de mulţi melci pe cât credeam. Cred că trebuie să mai merg o dată la mare ca să mai culeg 🙂

Dacă vă plac lucrurile simple, făcute manual, cred că ar merge şi pentru un bebe acest carusel. Folosiţi o sfoară rezistentă şi nu-l puneţi chiar deasupra pătuţului. La capete puteţi lega bucăţi de lemn adus de ape, pentru un efect şi mai rustic.

3 Comment

 1. bota catalina says: Reply

  Excelent articol, ca intotdeauna idei minunate din care inveti cite ceva. Am fost abonata a blogului tau de acum 2 ani dar odata cu mutarea … m-ai pierdut. m-am reinscris de 2 ori dar nu am primit nici un mesaj de confirmare pe yahoo. cum facem sa ma re-adaugi pe lista? imi lipsesc randurile tale… multumesc. catalina

  1. Laura Frunză says: Reply

   Catalina, iti multumesc pentru comentariu. Cand te inscrii, nu primesti niciun mesaj de confirmare? Nici in spam?

 2. catalina says: Reply

  abia acum am primit, odata cu mesajul tau. sper ca de acum sa nu mai fie probleme… multumesc si un w/end dupa suflet!

Leave a Reply