Cherhanaua 23 August

DSCN8113

Articol valabil pentru vara 2016.

Despre cherhanaua 23 August am citit pe net aproape numai recenzii negative (mai recente), aşa că am avut îndoieli dacă să mergem acolo sau nu, dar cum căutam ceva mai deosebit în zona 23 August- Olimp şi cherhanaua Popasul Pescarilor avea recenzii şi mai negative (dacă e posibil aşa ceva 😀 ) iar cea de la 23 August promitea să aibă şi raci, am decis că nu avem de pierdut decât nişte bani şi, cel mult, nişte timp, aşa că ne-am luat inima în dinţi şi am poposit la cherhana pe la orele 3-4. În general, când vreau să testez un loc şi să mă simt şi bine, nu merg la ore de vârf când şansele ca ceva să meargă prost sunt mult mai mari. La ora prânzului sau a cinei e mereu aglomeraţie, toata lumea vrea totul acum şi în aer e o atmosferă destul de încordată. Aşa că am ronţăit ceva ca să mă pregătesc pentru timpii de aşteptare lungi preconizaţi de recenziile de pe net şi m-am înarmat cu răbdare.

cherhana 23 august

Nu ştiu dacă am avut noi o zi bună sau lucrurile s-au mai schimbat, dar totul a fost foarte ok. Mâncarea a venit într-un timp decent, a fost proaspătă şi bine gătită. Personalul nu excesiv de prietenos, dar amabil, preţurile relativ decente, poate ceva mai mari ca la cherhanaua din Vama Veche, de exemplu. Pentru o porţie de icre de crap, una de raci, un chefal destul de mare cu legume la plită, o porţie de clătite cu îngheţată, un pahar de vin alb, o bere, o apă, o porţie de mujdei şi una de pâine am plătit 168 de lei. Clar nu e de mâncat în fiecare zi acolo pe durata unui sejur, dar pentru o seară cred că merge. Noi am avut noroc şi ca tot peştele servit în ziua respectivă să fie adus chiar în dimineaţa aceea, dar nu ezitaţi să întrebaţi ce anume este proaspăt în meniu.

raci

Amplasamentul este foarte frumos şi cred că familiile cu copii ar fi încântate să vină aici, e mult spaţiu verde, au un mic loc de joacă, câteva animale (porumbei, găini, păuni, parcă şi un câine) şi e şi destulă umbră. Dacă nu mă înşel, pentru copiii care nu mănâncă peşte, au şi piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi. Eu nu am problema asta pentru că Elizei îi plac icrele şi chefalul şi e mereu dispusă să încerce ceva nou. Eu m-am bucurat foarte mult să găsesc un loc unde se mănâncă raci proaspeţi pentru că nu mai mâncasem de mult şi chiar îmi era poftă. Mi-am amintit de tatăl meu, mare pasionat de raci, care în ultimii ani de viaţă şi-a tot dorit să mănânce raci şi nu găsea nicăieri de cumpărat. M-am convins încă o dată că e important să-ţi faci poftele atunci când poţi şi chiar să insişti să ţi le faci, pentru că nu se ştie ce ne rezervă viitorul.

În continuare îmi place mai mult cherhanaua din Vama Veche, chiar dacă e mai rustică, dar pentru raci m-aş întoarce oricând la 23 August şi cred că o vom şi face anul viitor.

Notă: din păcate, la cherhanaua 23 August nu se ajunge decât cu maşina din Neptun-Olimp pe un drum cam anevoios. Pe jos nu prea aveţi cum, decât dacă chiar vă place să mergeţi pe jos prin pustiu 😀 E semnalizată de la drumul principal, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi.

Save

Save

Save

3 Comment

 1. Marius says: Reply

  Si cherhanaua din Vama s-a scumpit foarte mult comparativ cu acum cativa ani, cred ca acum preturile sunt asemanatoare. Poate incercam anul viitor, daca mergem tot in tara in concediu. Ce imi place in astfel de localuri este ca preparatele sunt proaspete, au rulaj foarte mare.

 2. Amanda says: Reply

  Stiu acest loc, am trecut de cateva ori pe langa Cherhanaua 23 August in ultimii doi ani. Nu pare un loc prea accesibil, cam departe si fara sa stii de locatie dinainte, putin probabil sa te opresti pentru o masa acolo. Am sa incerc preparatele lor cu prima ocazie, pare interesant tot ce ai scris despre raci!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Aş zice chiar improbabil să te opreşti, nu e genul de loc pe lângă care treci şi zici “ia să intru să văd cum e” 🙂 Dar dacă ştii de el, merită un popas.

Leave a Reply