Bucureşti/sector 4 – activităţi sportive pentru copii

20160907_184802

Pentru că, o dată cu începutul de an şcolar, mulţi părinţi caută şi idei de activităţi extra-şcolare pentru copiii lor şi cei mai mulţi se orientează spre diferite sporturi, vă las aici câteva sugestii de activităţi sportive pentru cei din Bucureşti, sector 4 (în special cartierul Berceni). Ca excepţie, o să las deschise comentariile tuturor celor care vor să promoveze un club sportiv pentru copii, fie de stat, fie privat, de oriunde din Bucureşti sau din ţară. Lăsaţi comentariu cu link spre site (dacă au), detalii despre sporturile practicate, numere de telefon, adrese, preţuri, vârste acceptate.

Clubul de gimnastică Ritmica – antrenor Denisa Eustasius, adresa: Str. Moldoveni nr 5 (la parterul unui bloc – se ajunge foarte uşor cu troleibuzul 77 sau autobuzul 381 până la staţia Straja şi apoi pe jos) – cursuri de gimnastică ritmică pentru copii (şi pentru performanţă şi pentru amatori), precum şi cursuri de balet. Aici a început Eliza gimnastica, încă nu vă pot da încă un feedback despre cum se desfăşoară. Mi s-a părut că s-a muncit destul de mult şi la primul curs, deci nu pare pierdere de vreme.

20160907_184802

Clubul educativ sportiv Berceni – înot (Aqua Life Swim – a făcut Eliza înot aici, antrenori ok, preţuri decente, condiţii bune, dar Eliza nu mai doreşte să facă înot, nu acolo, cel puţin, unde a fost dezamăgită de modul în care s-a organizat în iunie o competiţie, unde au participat laolaltă şi copiii de la performanţă şi cei amatori), escaladă şi drumeţii (No Gravity), dansuri de societate (Soft Step) şi cursuri de autoapărare (Artemartialecopii) – Şoseaua Berceni nr 8, foarte aproape de metrou Piaţa Sudului.cseb

Club sportiv de volei Kosmos – sala de sport a şcolii 111 din sectorul 4, strada Stoian Militaru nr 72, aproape de metrou Brâncoveanu. Înţeleg că fac doar performanţă. Cam scumpă înscrierea, nu pricep de ce trebuie şi taxă de înscriere în club (120 de lei) şi taxă lunară (160-180 de lei în funcţie de numărul de şedinţe). Am vrut s-o înscriu pe Eliza dar m-am răzgândit, mi s-a părut riscant să dau atâţia bani dintr-un foc, mai ales că nu ştiu dacă îi va plăcea.

Club sportiv şcolar nr 6, strada Luică nr 48 – înţeleg că aici se face badminton de performanţă, dar şi handbal, fotbal şi atletism. Se pare că aparţine de Ministerul Educaţiei şi cursurile sunt gratuite. Nu am alte detalii, dacă ajungeţi pe acolo sau ştiţi voi mai multe, vă rog să lăsaţi comentarii. Îi am în vedere pentru când mai creşte Eliza.

Viva Sports Club – Şos Olteniţei 103, aproape de metrou Piaţa Sudului. Balet, dansuri, judo, înot, gimnastică. Preţuri între 130-145 de lei pentru 8 şedinţe pentru majoritatea sporturilor, în afară de înot.

Palatul Copiilor – aici se face performanţă la sporturi, noi am ales să nu mergem. Am fost odată cu Eliza la gimnastică şi nu i-a plăcut deloc antrenoarea şi mi-a cerut să plecăm şi am plecat. Nu am testat alte sporturi, aş vrea să încercăm badminton anul ăsta, dacă o să vrea şi Eliza.

Cam astea sunt cele pe care le ştiu eu, aştept sugestii/recomandări/feedback şi de la voi şi voi încerca să le adaug ulterior în articol.

Save

Save

Save

10 Comment

 1. Acum doi ani, badmintonul de la Palatul Copiilor se facea la o scoala de pe langa Piata Resita. Am inscris-o pe Luna, dar am renuntat dupa doua sau trei sedinte pentru ca nu ne-a placut antrenorul: un domn mai in varsta care facea orice altceva numai sa antreneze nu. Copiii se jucau ori singuri, ori cu parintii care erau mai priceputi.
  Si tot in zona voastra, am auzit parinti multumiti de Viva Sports, de langa Sun Plaza, dar eu am avut o experienta neplacuta si acolo: m-am dus cu fiica-mea si cu un prieten de-al ei sa vedem cum e la dansuri si nu ne-au lasat sa intram, pe motiv ca nu am procura de la parintii baiatului sa faca asa ceva. Trebuia semnat un document exclusiv de catre parinti, am incercat sa explic ca e vorba de dans, nu de sarituri cu parasuta… nimic. Cel mai pur gol in ochii fetelor de la receptie. Se vedea peretele din spate. Asa ca am plecat si nu m-am mai intors 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Mulţumesc pentru comentariu, Aluniţa! Deci badmintonul pică. La Viva am vrut s-o duc la dansuri, parcă, dar mie nu-mi place amestecătura asta de copii de toate vârstele care se bâţâie puţin timp de o oră pe banii părinţilor şi nu învaţă efectiv nimic. Vreau grupe clare, delimitate pe vârste, unde să se muncească, nu să se piardă vremea.

   1. Poate s-au schimbat lucrurile de doi ani incoace, poate un vreun profesor nou… Intrebati, totusi, la inscriere, la Palat. Am vazut ca anul asta incep de pe 15.

 2. Ioana says: Reply

  Si noi mergem la Ritmica deja de un an, iar antrenamentele sunt solicitante, in niciun caz nu sunt o pierdere de vreme. Cu RATB-ul se ajunge si mai usor daca mai mergi o statie pana la Piata Resita.

  Noi mai mergem si la pictura aici:

  http://clubulcopiilor4.scoli.edu.ro/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=54

  Este o structura de stat si activitatile sunt gratuite. Dupa cum reiese si din orar, au mai multe activitati, artistice, stiintifice si sportive. Nu stiu cum sunt profesorii la celelalte activitati, dar la pictura este foarte placuta atmosfera.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Face la Ritmica deja de la inceputul scolii. Pana acum sunt foarte multumita, chiar nu e pierdere de vreme deloc. A ta ce face, gimnastica sau balet?

 3. Ioana says: Reply

  Face gimnastica. A inceput cu 2 antrenamente de 1 ora – 1 ora si jumatate pe saptamana, iar acum are cate 4 antrenamente de 2 ore. Peste vara unul dintre antrenamente se tinea in parcul Lumea Copiilor. Era foarte frumos, dar le si muncea!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Wow, 4 antrenamente de 2 ore? Eu abia reuşesc s-o duc la unul pe săptămână!

 4. Ioana says: Reply

  De… La inceput a fost greu si pentru noi (si pentru mine si pentru ea). Nu avea nici 6 ani cand a inceput si era mult de munca. Dar nici nu voia sa renunte. A fost o perioada destul de lunga mai dificila. Dar cand au inceput sa se vada rezultatele muncii ei, a inceput sa fie mai motivata. Nici acum nu e usor, dar ne-am intrat in ritm.

 5. Club “Pro Pritmic” este un club tot în zona Berceni, antrenamentele se tin in sala de sport a scolii nr 36 Ionel Teodoreanu (Piata Resita)
  Ai pagină de facebook Pro Ritmic Club
  Au cursuri Gimnastică Ritmica, Balet,Dansuri.

 6. Eliza says: Reply

  Eu am dat baietelul de 6 ani la fotbal. Am nimerit un antrenor pasionat si cu multa rabdare. Am gasit scoala pe http://www.cursurifotbal. ro, dar este si pe facebook, Valentin Petrea, de la Scoala de fotbal Mario Steaua.

Leave a Reply