Găteşte cu Eliza, episodul 6 – Tartă rapidă cu mere

dscn8689

Ştiu că s-a lăsat cam mult timp aşteptat noul episod din Găteşte cu Eliza, deşi îl aveam filmat de multă vreme. În acest episod, Eliza găteşte o tartă rapidă cu mere şi este rapidă deoarece foloseşte un aluat fraged (patee brisee) congelat. Aluatul fraged este deosebit de foietaj sau de aluatul de plăcintă, e un aluat care nu creşte la copt şi este sfărâmicios. Eu îl cumpăr doar din Carrefour, există o singură marcă, în rest nu l-am mai văzut. Nu este cu unt, din păcate, aşa cum mi-aş fi dorit, ci cu grăsimi vegetale. Însă chiar şi aşa, am mereu în congelator câte un aluat fraged congelat, fie pentru tarte, fie pentru diverse plăcinţele sau fursecuri.

Ştiu că se face relativ uşor aluat fraged în casă, însă mie nu-mi place deloc să-l fac de la zero, mi se pare extrem de pretenţios şi de greu de întins, se lipeşte peste tot, trebuie băgat la frigider în mod repetat etc Aşa că trişez puţin cu acest aluat fraged congelat şi nu mi se pare că gustul are de suferit. Evident, îl folosesc rar şi în rest pun accentul pe produse de patiserie făcute de la zero. De acum înainte voi coace mai des pentru că mi-am luat un aragaz mixt (plită pe gaz, cuptor electric) şi vreau să-l folosesc la capacitate maximă.

Sper să nu mai întârzii atât de mult cu următorul episod, mai ales că Eliza a primit două cărţi de bucate pentru copii şi mă tot bate la cap să încercăm reţete din ele.

Save

1 Comment

  1. Roxaxna says: Reply

    Esti o draguta,ca de obicei!!
    Felicitari!!

Leave a Reply