8 motive să faceţi o şedinţă foto de sărbători la Punctfoto Studio

laura

Anul trecut în calendarul de Advent aveam pe listă într-una din zile şi să facem o şedinţă foto de Crăciun ca să avem poze pentru felicitările pentru cei dragi. Când am conceput calendarul, nu ştiam exact unde vom face pozele, dar întâmplarea norocoasă a făcut ca Gena (cojocarii.ro) să pună pe Fb nişte poze minunate cu copiii ei şi aşa i-am descoperit pe cei de la Punctfoto Studio care nu doar că făceau poze superbe dar – miracol! – erau la mine în cartier, deci nu trebuia să mă duc foarte departe cu Eliza. Am fost într-o seară la ei, când eu mă grăbeam să ajung la petrecerea de Crăciun a firmei unde lucram, am făcut repede o poză cu toţii, apoi eu am fugit la petrecere şi am lăsat-o pe Eliza acolo. Am aflat ce poze a făcut abia când le-am primit şi am rămas uimită. Mi-au plăcut la nebunie, aşa că era normal ca anul acesta să-mi doresc să fac pozele tot la ei. Şi aşa am şi făcut, doar că de data asta am avut un subiect de pozat în plus 🙂

Ştiu că mulţi oameni au îndoieli dacă merită sau nu să cheltuie câteva sute de lei pe o şedinţă foto, aşa că, din perspectiva omului care a dat banii ăştia pe poze, iată opt motive pentru care eu consider că merită:

 1. Pozele care ies din mâna unui fotograf nu se compară cu ce v-ar putea ieşi vouă acasă. Adăugaţi la asta photoshopul şi o să obţineţi nişte poze care vor fi cele mai frumoase felicitări pentru bunici dar şi cele mai tari poze de profil pe Facebook.
 2. Fotografii au lumini profesioniste, toate detaliile vor fi clare, nu vor exista umbre, nu vă chinuiţi acasă cu blitzul.
 3. De asemenea, ştiţi ce mai au fotografii în studio? Decoruri faine! O să evitaţi, astfel, să aveţi în pozele de familie decoruri “interesante” precum cablurile, prizele, plintele şi zgârieturile de pe pereţi din casă 😀
 4. Nu ştiu cum e la voi, dar Eliza e mult mai relaxată când îi face poze un străin, decât atunci când îi fac eu. La toate şedinţele foto la care am fost, m-au dat afară din studio fotografii că stresam copilul 😀 (şi pe bună dreptate!)
 5. Este o experienţă frumoasă de familie şi cred că e şi un test al armoniei dintre membrii ei 😀 La o şedinţă foto unde toată lumea vrea să iasă totul perfect, se vede cât de bine colaborează şi cât de calmi sunt toţi cei implicaţi. Eu a trebuit să lucrez mult cu mine ca să ajung să fiu zen când mergem la poze. Eram înnebunită să iasă totul perfect şi mă stresam îngrozitor.
 6. Dacă aveţi şi bebeluşi, mergeţi la un studio unde este cald, unde au decoruri baby-friendly şi unde fotografii sunt specialişti pe bebeluşi. Eu am rămas uimită că Nicoleta şi Bogdan au reuşit să-i facă şi lui bebe câteva poze în care acesta chiar se uită la poze şi are ochii deschişi! Nu mai aveam nicio poză aşa de reuşită a lui bebe până acum! (Şi nu, nu vi le arăt 😀 , le păstrez doar pentru cei apropiaţi)
 7. Mersul la un studio foto poate deveni o tradiţie anuală, ca pe vremuri, când, la evenimentele speciale, oamenii se îmbrăcau frumos şi se duceau în centru la studio foto, se pozau şi peste două săptămâni primeau într-un plic câteva poze cu margini zimţate pe care scriau câteva vorbe şi le trimeau rudelor. Aşa se făcea “sharing” de poze pe atunci şi cred că tradiţia asta ar trebui să reînvie. Mie îmi place la nebunie să mă uit prin albume şi cutii cu poze, nu-mi ţin pozele doar în calculator, am o grămadă de albume şi fotocărţi acasă,
 8. Dacă vă place să faceţi cadou produse personalizate cu pozele copiilor sau vreţi să transformaţi o fotografie în ilustraţie, pictură, caricatură sau orice altceva, vă trebuie nişte poze de o calitate înaltă şi la o rezoluţie foarte bună, să se vadă toate detaliile. Eu am în sufragerie pe perete o fotografie printată pe pânză a Elizei de pe vremea când avea trei ani. Mereu mi s-a părut aceea cea mai frumoasă poză a ei însă acum am o nouă poză care îmi trezeşte o emoţie aparte şi o voi scoate pe aceea pe pânză ca s-o înlocuiesc pe cea care stă de 5 ani pe peretele meu! Vă asigur că o poză făcută de mine în casă sau afară cu telefonul n-ar fi rezistat 5 ani pe peretele din sufragerie!

Din motive personale, nu vă pot arăta pozele pe care ni le-au făcut nouă, însă vă invit pe pagina lor de Facebook unde au mostre faine din pozele pe care le fac în fiecare an de Crăciun copiilor care vin la ei la studio.

Iar dacă vreţi să comandaţi calendare pentru 2017 sau fotocărţi, apelaţi cu încredere la cadouridragi.ro, este un site care aparţine unei mame care şi-a deschis acest business ca să lucreze cât mai mult de acasă. Dacă aveţi posibilitatea, susţineţi părinţii care aleg activităţi profesionale care le permit să fie cât mai mult alături de copiii lor, aşa cum sunt Nicoleta şi Bogdan de la Punctfoto sau Iulia de la Cadouri dragi. În poza de mai jos, puteţi vedea poza de la Punctfoto din 2015 pe fila reprezentând decembrie 2017 din calendarul făcut de Iulia pentru noi, dar şi un colţ din bluza purtată de Eliza la şedinţa foto 2016.

15259610_1635136053179002_2543548978539582431_o

Save

Save

Save

1 Comment

 1. Mimi says: Reply

  Ce frumos!

Leave a Reply