LEGO® Disney Princess™ – Castelul fermecat al lui Belle

41067_prod

Pentru că se apropie botezul lui bebe şi cu siguranţă va primi multe cadouri, m-am gândit să îi ofer şi Elizei un cadou, ca să nu se simtă lăsată la o parte sau invidioasă pe atenţia acordată frăţiorului, aşa că am ales acest set LEGO® Castelul fermecat al lui Belle, având în vedere că săptămâna viitoare se lansează noul film Disney Frumoasa şi Bestia. Bănuiesc că ştiţi deja versiunea veche a animaţiei, însă am înţeles că povestea e un pic diferită în acest film şi sunt curioasă despre ce este vorba mai ales că Belle este prinţesa mea preferată (pentru că iubeşte cărţile!).

41067_box1_in

Eu aş fi preferată să îi iau Elizei cărămizi individuale (se vând la “kilogram” la magazinul din Promenada) ca să reuşim să ne înscriem pe ultima sută de metri la Expoziţia Imaginaţiei, însă ei îi plac seturile, în special cele Disney, aşa că deocamdată o las într-ale şi probabil o să cumpăr piese separate atunci când va creşte bebe. Ca şi complexitate, Castelul fermecat al lui Belle (cod 41067) pare să semene cu castelul de gheaţă al Elsei (nu ăla de 900 de lei, ăla de 200) pe care Eliza l-a primit cadou de ziua ei anul trecut, doar că are mai multe personaje: Bestia şi Belle (cred că Bestiei i se dă jos capul de bestie şi se înlocuieşte cu unul de prinţ sau ceva de genul, nu l-am desfăcut să testez exact), dulapul, sfeşnicul, căruciorul de ceai cu Ceşcuţa şi Ceainicul şi încă o chestie, pămătuful, cred. În plus, pentru că Belle iubeşte cărţile, are şi o cărticică minusculă, ceea ce mi se pare super drăguţ!

41067_prod

Ca seturi LEGO® Disney, Eliza mai are, cum vă spuneam, Castelul Elsei (pentru 6-12 ani, cod 41062) şi un set cu sirena Ariel cu o căsuţă şi o trăsurică (pentru 4-7 ani, cod 10723). Eu mereu mi-am închipuit că atunci când ai un set, îl construieşti după manualul de instrucţiuni şi aia e, dar Eliza mi-a demonstrat contrariul: le scoate, le construieşte, le desface şi le face la loc de foarte multe ori. În plus, face şi combinaţii de personaje şi se joacă foarte mult cu ele, uneori şi câte două-trei ore. Eu nu prea mă pricep la construit, dar ea îşi ia singură cărticica şi urmează cu atenţie fiecare pas, mereu sunt uimită de câtă precizie poate să aibă. Abia aştept să-i văd faţa când o să-l primescă!

4 Comment

 1. La noi fiind si taticul pasionat de Lego, mai e putin si o sa avem nevoie de o casa mai mare, din cauza constructiilor care le impanzesc pe actualele doua. Luna are juma de oras Heartlake si multe altele pe langa si, exact cum zici si tu, le face, le desface, le reface… I-am propus si eu sa faca echipa si sa mearga cu colegii la Expozitia Imaginatiei, pt ca ei s-ar potrivi la fix: sunt sase in clasa, iar una dintre familii este pasionata de folclor. I-au sclipit ochisorii, a cerut entuziasmata detalii suplimentare, apoi, cand a auzit ca trebuie sa construiasca (si) cu piesele ei, s-a razgandit – cum sa dea ea macar o caramidutza??!! Asa ca… nu mergem 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Păi nu le dă nimănui, fac construcţia şi un filmuleţ de prezentare şi trimit la organizatori. Nu tre să dea construcţia cuiva, îşi recuperează piesele.

 2. Carmen says: Reply

  E superb castelul,dar e scump rau si nu dau atatia bani pe el…daca ar fi la reducere nu as sta pe ganduri.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Da, e scump. Sunt sigură că va fi la reducere în preajma sărbătorilor de Paşte sau de 1 iunie, mereu cei din Selgros sau Carrefour au reduceri la seturile Lego şi uneori sunt chiar generoase.

Leave a Reply