Nemi te invită în Lumea poveştilor

Pentru a sărbători Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, Editura Nemi vă invită în lumea poveştilor la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Copiii, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi cu noutăţi editoriale, evenimente speciale şi multe cadouri pe 1 şi 2 aprilie.

Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 17.30, împreună cu jurnalistul cultural Marius Constantinescu descoperim magia poveştilor printr-o lectură în avanpremieră din Tărâmul poveştilor, de Chris Colfer.

Vom rătăci cu mare plăcere prin acest tărâm magic, alături de Alex şi Connor – personajele principale, vom redescoperi basmele clasice ale copilăriei şi toată bogăția fantastică din cărțile lui Charles Perrault și ale Fraților Grimm, în aventuri inedite cu personaje precum Albă-ca-Zăpada, Cenușăreașa, Jack din Jack și vrejul de fasole, Scufița Roșie, zâne și căpcăuni.

Duminică, 2 aprilie, de la ora 11.30, deschidem pofta de lectură cu un eveniment special şi activităţi inspirate de seria pentru copii Cum să-ți dresezi dragonul, scrisă de Cressida Cowell: Ziua dragonului.

event_2-870x457

Împreună cu Ioana Bâldea Constantinescu, gazda evenimentului, cei prezenţi: vor citi despre o lume unde copiii învață să dreseze dragoni; vor învăța despre istoria vikingilor, un trib de luptători care au existat în realitate; vor cunoaște un copil care trece prin toate probele dificile și periculoase alături de prietenii lui în confruntarea cu dragonii; vor învăța limba stranie a dragonilor; vor învăța cum pot să devină eroi. La final fiecare va avea numele lui viking, propriul dragon imaginar și  o diplomă de cititor de aventuri dragoneze.

Din 1967, Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret este celebrată în toată lumea la data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Inspiraţi de dragostea lui pentru cărţi şi frumos, să învăţăm copiii să descopere plăcerea lecturii.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul partenerilor Nemi: Magic FM, Blitz TV, Himalaya, Cavit Junior, British Council, BookHub, suntparinte.ro, 9vremparinti.ro.

De asemenea, dacă încă nu aţi avut Săptămâna Altfel, puteţi să organizaţi cu ajutorul celor de la Nemi o Ziua Dragonului.

Editura Nemi vă pune la dispoziție toate materialele (Ziua dragonului) de care e nevoie pentru activități dinamice și haioase, pornind de la primul volum al seriei, activități prin care elevii vor învăța lucruri noi, vor avea ocazia să se joace, să se dezvolte ca personalitate și să lucreze în echipă. Copiii vor afla cum trăiau vikingii, îşi vor inventa propriul nume de viking, pe care îl pot scrie în rune, vor afla mai multe despre dragoni şi vor avea ocazia să îşi creeze propriul dragon.

Ziua Dragonului poate avea loc oricând în lunile aprilie, mai sau iunie. Scrieți-le pe adresa ziuadragonului@nemi.ro și ei vă vor trimite materiale, precum și vouchere de reducere pentru cartea Cum să-ți dresezi dragonul.

3 Replies to “Nemi te invită în Lumea poveştilor”

  1. Am fost si noi la libraria Humanitas saptamana trecuta, la un eveniment similar, doar ca de la alta carte. Pe care fiica-mea, evident, nu o citise, pentru ca ea continua sa citeasca foarte putin. Si erau acolo cativa copii care erau mereu cu mana pe sus, sa povesteasca din carte, si care stiau toate alea, si se promisese un premiu in carti pentru copiii cei mai activi… La prima pauza, o vad pe fiica-mea facandu-mi discret semn sa ma duc la ea. Cu sageti in ochi, ma intreaba: “Da’ eu de ce nu stiu NIMIC despre cartea asta?”. Si uite-asa am sperat ca ii va veni, macar de rusine, pofta de citit. Dar nu. Doar m-a pus sa ii cumpar cartea aia. Care sta neatinsa in raft…

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ce carte era? Ştiu că a fost un eveniment la Humanitas dar nu-mi aduc aminte acum ce anume.

  2. “Gregor Pamanteanul”. Din discutiile pe care le auzeam acolo, am avut o senzatie tare bizara de deja-vu: am citit mai demult o carte cu aceeasi idee principala – o calatorie intr-o lume fantastica aflata sub un oras mare din America. Mi-a placut mult cartea aceea, desi eram adult, avea mult umor pe gustul meu. Doar ca nu imi aduc aminte despre ce carte e vorba, iar biblioteca mea e aranjata inghesuit si alfabetic, ar fi greu sa o iau carte cu carte…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.