Iggy Peck, Micul arhitect

coperta-iggy-peck

Într-un pachet de cărţi primit recent de la editura Pandora M (divizia pentru copii Panda M), am găsit această carte foarte deosebită – Iggy Peck, Micul arhitect. La prima vedere părea o carte simplă, ca toate celelalte, cu o poveste scurtă, în versuri, despre un băieţel de clasa a doua pe nume Iggy Peck.

coperta-iggy-peckMi-am dat seama, însă, că nu e o carte obişnuită, după ce am citit-o prima oară. Iggy e un băieţel care de când era bebeluş era pasionat de arhitectură: a construit un turn din scutece, un Sfinx din bulgări de pământ, biserici şi capele din fructe, un pod din plăcintă cu cocos şi clătite şi aşa mai departe. Părinţii l-au lăsat în pace să construiască ce doreşte până când Iggy a ajuns la şcoală. Iar domnişoara Lila Greer, profesoara, i-a spus: “Nu vreau să aud de clădiri în clasa mea!” Vă sună cunoscut până aici? Dar Iggy o ignoră pe domnişoara Greer şi construieşte un castel din cretă însă învăţătoarea îl pune să-l dărâme şi-l reclamă la director.

“Scuzaţi-mă, doamnă, a şoptit Iggy, cu capul plecat,
şi inima i s-a sfărâmat.
Fără turnurile lui, totul îi părea străin.
Clasa a doua era un chin.”

Din fericire pentru Iggy, el nu învaţă într-o şcoală românească, aşa că până la urmă se întâmplă ceva extraordinar.

“Străbătând podul peste râul învolburat,
domnişoara Lila Greer a înţeles imediat:
în clasa a doua totul e permis,
şi cu-atât mai mult să-ţi construieşti un vis.”

De ce anume îşi schimbă domnişoara Lila Greer perspectiva, vă las pe voi să descoperiţi în carte. Citiţi-o cu copiii şi spune-ţi-le că în orice clasă este permis să-ţi construieşti un vis şi mai mult decât atât, trebuie să insiste pentru a li se permite să-l construiască!

Foarte deosebit la această carte este şi modul în care este tipărită – pe hârtie care imită coala milimetrică. Aici puteţi vedea câteva pagini din interior.

6 Comment

 1. Dorina says: Reply

  Foarte draguta carte :).

 2. Super tare!!!

 3. Andreea says: Reply

  Laura, multumesc pentru recomandarile de carte. Mereu caut carti noi pentru fete si la tine gasesc inspiratie. Saptamana trecuta am citit la tine despre Sambo, am cautat cartea si am luat-o! E grozava, ne place tare mult. Pana acum am citit-o seara, pentru a adormi, dar este atat de amuzanta incat ne bufneste rasul asa ca o vom citi in continuare ziua. Abia astept sa citim si despre Iggy Peck!

  1. Laura Frunză says: Reply

   Ce ma bucur ca va ajuta recomandarile mele!

 4. Alexandra says: Reply

  Am cautat-o si eu dupa ce am citit postarea si e intr-adevar foarte faina.

  1. Laura Frunză says: Reply

   Ce mă bucură comentariul tău! Mereu am emoţii când recomand o carte care mi-a plăcut mult, mai ales că cititul e ceva atât de subiectiv!

Leave a Reply