În concediu – complex Iris Nalba Mimoza, Jupiter

iris-nalba-mimoza

Pentru mini-vacanţa de 1 iunie-Rusalii am ales să facem o excursie-surpriză la mare. Spun surpriză pentru că Eliza nu a ştiut absolut nimic, am făcut toate bagajele pe ascuns şi în dimineaţa zilei de 1 iunie, am trezit-o şi am plecat. Singurul cadou pe care i l-am oferit a fost o şapcă cu Soy Luna care s-o protejeze de soare la mare, în rest excursia a fost singurul cadou.

Am găsit întâmplător acest complex în staţiunea Jupiter, unde aveau o ofertă de 4 nopţi la preţ de 3, aşa că am plătit 320 de lei pentru o cameră dublă plus. Asta însemna că are balcon, dar ăla nu era balcon, ci un soi de uşă de termopan care se deschidea spre o cornişă. Nu puteai ieşi în balcon, agăţa o rufă sau fuma o ţigară, că n-aveai unde. Altminteri, priveliştea era super faină, spre mica fermă amenajată în spatele complexului, unde copiii se putea bucura de răcoare şi de animale, iar odată ce închideai uşa era foarte linişte. În prima noapte au urlat manelele la un hotel în apropiere şi nu s-a auzit absolut nimic!

Descriere

Complexul Iris Nalba Mimoza se cheamă aşa pentru că e format din trei hoteluri mici (cu trei etaje, maxim, cred). Hotelurile se numesc, aşa cum vă puteţi imagina, Iris, Nalba şi Mimoza. Noi am stat în Mimoza. Are o grădină superbă, cu foarte multe flori şi plante exotice (palmieri, nişte plante uriaşe care semănau cu agavele, suculente, begonii, trandafiri, tei, soc, stejari, tuia şi alţi copaci neidentificaţi). Aleile sunt pavate cu marmură (sau un granit foarte lucios), idem holurile, scările şi diverse detalii ale spaţiilor de cazare. În spate, e o mică fermă de păsări (fazani, păuni, găini, porumbei, bibilici, gâşte) şi câteva animale (un măgăruş, un ponei, oi, capre şi un iepure care se plimbă liber şi pe care vă trebuie noroc să-l zăriţi). În plus, mai puteţi admira doi câini uriaşi absolut superbi (stau într-un ţarc, deci copiii sunt în siguranţă, dacă le e frică de animale).

Privelişte din balcon
Privelişte din balcon

Bile albe

O curăţenie exemplară, s-a făcut ordine şi ni s-au schimbat prosoapele în fiecare zi (deşi eu nu ţin la acest aspect, pentru că nici acasă nu le schimb în fiecare zi). În cadrul complexului miroase superb a flori şi diverşi arbuşti înfloriţi, e linişte (asta dacă nu stau ceilalţi turişit pe palier la ţigări şi băutură până târziu în noapte) şi există şi camere la parter cu balcon, pentru cei care au copii mici şi vor să evite scările. Au şi o terasă unde se poate mânca sau sta seara (deocamdată nu era deschis restaurantul, aşa că puteai mânca ce-ţi aduceai de acasă). Ferma a fost atracţia noastră pentru plimbări dimineaţa sau unde a mai sărit Eliza coarda ca să dea jos caloriile de la îngheţată 😀

În baie era un duş destul de spaţios, prosoapele erau albe, de foarte bună calitate şi lenjeria albă (dar pernele cam tari, pe viitor cred că plec cu perna mea de acasă). Aveau un mic frigider în cameră, unde am depozitat câteva gustări pentru copii, televizor funcţional şi uscător de păr în baie.

Bile negre

Patul! Teribil de incomod, format din două paturi alăturate. Pentru că încăperea era foarte mică şi nu aveau unde pune pat suplimentar pentru copil (abia am pus noi un pătuţ pliant pentru bebe), am dormit toţi 4 în acelaşi pat. Cum pe mine cade pocinogul să dorm la mijloc, a fost oribil să pendulez în spaţiul dintre cele două paturi şi m-a durut spatele. Nu voi pricepe în veci de ce nu se pun paturi matrimoniale în camerele de hotel familiale! Pe viitor cred că voi călători cu o saltea gonflabilă la mine pentru orice eventualitate. Un mic locşor acolo s-o înghesuiesc tot găsesc eu!

Mai multe fotografii găsiţi într-un album dedicat pe pagina de Facebook a blogului.

3 Comment

  1. Flavia says: Reply

    Asta cu paturile lipite nu o pot pricepe nici eu. De cate ori rezerv o camera le explic clar ca vreau king size, nu paturi alaturate pt ca fetita noastra doarme cu noi in pat in escapade, mai exact intre noi. Nu am cum sa o culc pe scanduri si denivelari. Anul trecut la Antwerp le-am cerut de n ori sa imi confirme ca e patul pe care l-am cerut. Totul a fost ok pana am ajuns acolo. Erau paturi lipite asa ca am refuzat camera. Cumva au facut sa ne gaseasca ceea ce voiam.

  2. Amanda says: Reply

    Uite asa mai aflam si noi de cate un loc linistit! Multumim! Ultima oara cand am fost in Jupiter eram copil.

  3. JP says: Reply

    Am observat si eu ca de vreo cativa ani incoace au inceput sa apara la mare complexe turistice noi cu incinte curate, liniste, verdeata samd, cam ce vezi si pe afara prin Grecia, Spania. Bine, nu stiu daca nu exagerez cand le numesc complexe, dar e un prim pas. Eu personal prefer sa merg in tara cand am 3-4 zile libere, dar conditiile de pe litoralul romanesc ma cam descurajeaza de fiecare data.

Leave a Reply