Evenimente astronomice pentru copii în Bârlad şi împrejurimi

Sursă foto: Flickr

Am primit mai demult un email de la Ciprian Vântdevară, muzeograf la Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui. Am apreciat foarte mult iniţiativa de a scrie oamenilor  şi de a populariza evenimentele Planetariului (sunt sigură că a scris mai multor bloggeri) şi am tot zis că povestesc pe blog despre evenimentele pe care le organizează, dar nu am reuşit până acum.

Prin urmare, dacă staţi în zona Moldovei şi aveţi copii pasionaţi de astronomie sau sunteţi voi înşivă pasionaţi de lumea văzută şi nevăzută a cerului, iată ce puteţi face împreună cu Planetariul din Bârlad.

23 – 25 iunie 2017, Star party, Rezervația Bădeana, Comuna Tutova, Județul Vaslui;

18 – 23 iulie 2017, Tabăra de astronomie și astrofotografie “Să cunoaștem cerul!”, Rezervația Bădeana, Comuna Tutova, Județul Vaslui;

07 august 2017, Eclipsă parțială de Lună, Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui;

12 august 2017, Perseidele ploaia de stele căzătoare, Rezervația Bădeana, Comuna Tutova, Județul Vaslui.

Pentru detalii îi puteţi contacta pe pagina lor de Facebook, unde puteţi vedea şi fotografii de la şcoala de vară desfăşurată în perioada 14-17 iunie, dar şi detalii despre o mulţime de alte evenimente pe care acest complex muzeal le organizează. De asemenea, puteţi solicita informaţii şi la numărul de telefon 0729074193. Eu o să-i am în vedere poate anul viitor pentru o tabără sau un star party, pentru că anul acesta avem cam toată vara plină.

3 Comment

  1. Suuuper!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, sunt foarte faine. Tu de unde esti, Laura?

  2. Doamne, ce nume frumos are omul! 🙂

Leave a Reply