Prima mea enciclopedie cu autocolante, editura Litera

Fiindcă tot mă plângeam eu că nu mai avem enciclopedii în casă, care să poată fi folosite la şcoală în proiectele pe care le primeşte Eliza ocazional ca temă, iată că editura Litera s-a gândit să-mi îmbogăţească biblioteca şi ne-a trimis două volume din Prima mea enciclopedie cu autocolante: una despre animale şi plante şi una despre spaţiu şi Pământ.

coperti-prima-mea-enciclopedie-cu-autocolante

Cărţile au peste 100 de autocolante fiecare, de o calitate foarte bună, cu imagini reale cu plante, animale, minerale, fenomene meteo, diverse construcţii sau personalităţi. De asemenea, conţin şi destul de multe informaţii ştiinţifice dar şi curiozităţi, care îi vor ajuta pe cei mici să afle lucruri interesante despre lumea în care trăim.

spatiu_interior

Cărţile pot fi folosite la diverse proiecte şcolare dar le puteţi da copiilor şi ca nişte jocuri – să identifice autocolantele potrivite şi să le lipească la locul lor desemnat şi atunci fiecare carte va deveni o enciclopedie ilustrată în toată regula.

animale_natura_interior

Volumele din Prima mea Enciclopedie cu autocolante sunt recomandate pentru 5+, deşi cred că un copil pasionat de natură va fi încântat de ele şi mai devreme. Pentru copii mai mari, căutaţi enciclopediile din colecţia National Geographic Kids, eu am pus pe listă pentru biblioteca noastră şcolară Atlasul animalelor sălbatice şi Marea Enciclopedie despre Insecte.

Vara asta am în plan să înmulţesc numărul de cărţi care pot fi folosite în diverse proiecte şcolare sau pentru a obţine informaţii suplimentare pentru lecţiile din manual, aşa că vom mai povesti despre enciclopedii şi alte cărţi asemenea. Despre proiectele şcolare am mai povestit eu aici: Proiectele şcolare – între pagini scoase de pe net şi lucru manual.

În afară de faptul că adun cărţi, mai am în plan şi diverse activităţi împreună cu Eliza care îi vor folosi şi la şcoală pe termen lung, cum ar fi să facem un ierbar cu plante variate şi unul special cu frunze de copaci, sper să reuşim să presăm frunzele şi să nu uităm de unde le-am luat 😀 Evident, facem şi o mulţime de lucruri distractive şi relaxante, activităţi practice, culegem fructe pentru dulceaţă, iese cu rolele şi merge la piscină şi, în general, se bucură de minunata vacanţă de vară. Voi aveţi în plan pentru vara asta şi ceva activităţi educative?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.