60 de curiozităţi despre foarte multe lucruri

coperti-editura-aquila

Am primit de curând de la editura Aquila două cărţi: Curiozităţi din lumea sportului şi a Olimpiadei şi 60 de întrebări şi răspunsuri despre artă. Mi-au plăcut atât de mult din punctul de vedere al informaţiei conţinute, că m-am gândit să vi le recomand şi vouă.

coperti-editura-aquila

Curiozităţi din lumea sportului şi a Olimpiadei conţine o mulţime de lucruri pe care nu le ştiam despre sporturi şi competiţii. Pe fiecare pagină e câte o curiozitate din lumea sportului şi o casetă cu “ştiaţi că” care aduce completări sau explicaţii suplimentare la informaţia oferită. Ilustraţiile sunt gândite să fie comice, sunt cu animale în diferite ipostaze şi posturi, dar cred că mi-ar fi plăcut nişte ilustraţii mai realiste. Informaţiile variază de la care sunt cei mai rapizi/cei mai înceţi sportivi la detalii despre componenţa medaliilor, sporturi ciudate sau rare, care sunt cele mai populare sporturi şi de ce, detalii despre sportivi faimoşi sau ţări multiple câştigătoare la diverse campionate, ba chiar e o pagină şi despre cel mai cunoscut joc fictiv – Quidditch-ul din Harry Potter.

interior-curiozitati-din-lumea-sportului

60 de întrebări şi răspunsuri despre artă conţine informaţii mai mult mai puţin cunoscute din arhitectură, modă, pictură, cinematografie, aeronautică, teatru, muzică, sculptură, personaje, locuri sau evenimente celebre. În aceeaşi colecţie, mai găsiţi cărţi despre animale, câini, dinozauri, corpul uman, istorie şi geografie, natură.

interior-60-de-intrebari-despre-arta

Pe site-ul editurii Aquila puteţi răsfoi câteva pagini din cărţi pentru a vă face o idee mai clară cu privire la conţinut. Şi dacă tot ajungeţi pe site, răsfoiţi şi alte cărţi, au o ofertă destul de bogată la secţiunea Cărţi pentru copii şi cred că sunt multe titluri care v-ar putea interesa.

1 Comment

  1. Super carti. Multumim!

Leave a Reply