Ce este washi tape şi de ce nu trebuie să-ţi lipsească din casă

?

Dacă sunteţi pasionaţi de activităţi practice, ca mine, şi aveţi cutii peste cutii pline cu accesorii pentru lucrul manual, dar chiar şi dacă nu, cu siguranţă trebuie să aveţi în casă câteva role de washi tape, cu diferite modele.

Washi înseamnă hârtie japoneză (wa – japonez şi shi – hârtie), deci este un fel de bandă de hârtie adezivă, uşor transparentă. Se poate folosi în nenumărate feluri, pentru că se lipeşte pe toate suprafeţele: hârtie, carton, plastic, lemn, metal, perete etc. Este “iubita” Pinterestului şi veţi găsi acolo mii de moduri de a o folosi.

Iubitorii de lucru manual (în special cei care fac scrapbooking, dar nu numai) au, uneori, colecţii de zeci şi chiar sute de role, pentru că washi tape dă dependenţă!

Modelele pe care le am eu sunt de la Mumkin Pumpkin, unde o rolă costă 11 lei şi are zece metri pentru o lăţime de 1,5 cm. Eu am cu balonaşe, steguleţe, căsuţe şi nori cu ploaie. Sunt pur şi simplu superbe!

Cel mai la îndemână mod de a folosi washi tape e să faceţi rame foto pe pereţi. Astfel n-o să mai daţi găuri în perete şi nici nu riscaţi să daţi jos tencuiala. Eu am scos câteva poze din vacanţă şi le-am pus pe perete pentru a nu uita vara asta atât de frumoasă! Washi tape se lipeşte foarte bine pe vopseaua lavabilă şi nici nu se desprinde cu tot cu tencuială după aceea!

Dacă aveţi de făcut un ambalaj rapid de cadou, o felicitare, o invitaţie la o petrecere, un plic decorat sau un bilet de mulţumire, washi tape e prietena voastră cea mai bună! Puteţi chiar decora carneţele sau agende!

?

Puteţi schimba aspectul unei rame foto în doar câteva minute, puteţi vopsi şi decora o sticlă pentru a o transforma în vază, puteţi asorta câteva lumânărele pastilă la faţa de masă sau la vesela folosită.

rama-foto-decorata-cu-washi-tape

O să vin curând cu mai multe sugestii de a folosi washi tape, dar vă las mai întâi s-o comandaţi şi după aia mai discutăm despre ea, bine? 😀

Voi aţi auzit de washi tape? La ce aţi folosi-o?

4 Comment

 1. Deea says: Reply

  Daaaa! Eu am multe washitape-uri acasa. Imi plac mult. Le folosesc in agenda si imi place sa decorez la nebunie! 😀

  1. Laura Frunză says: Reply

   Ce modele? 😀

   1. Deea says: Reply

    Pai multe modele… cu buline, dungi, flori, turnul Eiffel, inimioare, stelute, blablabla :)) am destule. 😀

    1. Laura Frunză says: Reply

     Turnul Eiffel! Cât de fain! Nici nu cred că am văzut pe undeva. Ţi l-ai adus din Franţa?

Leave a Reply