Petrecere la patinoar, fără bătaie de cap şi cu multă distracţie!

baloane-cu-heliu

Ştiam încă de prin ianuarie că îi voi face Elizei de ziua ei petrecere la patinoar, pentru că de atunci m-a tot bătut la cap. Întâmplarea face să avem aproape de noi patinoarul Grand Arena, unde taxa de intrare e destul de scăzută (10 lei), închirierea patinelor e 5 lei, alături e un fast food Spring, iar la parter e un Carrefour. Combinaţia ideală pentru a nu-ţi bate capul cu absolut niciun aspect al petrecerii!

Patinoarul

Patinoarul nu se închiriază exclusiv pentru petrecere, dar noi am organizat în timpul săptămânii, seara, şi a fost foarte liber. Cât au stat copiii noştri acolo, nu ştiu dacă au mai venit 3-4 copii la patinoar. În plus, am putut sta cât am vrut noi, pentru că atunci când e liber, nu se ţine cont de ture. Pe măsură ce veneau copiii, cumpăram brăţări de acces şi puteau intra şi ieşi cu ele cât voiau.

patinoar-grand-arena

Am cheltuit cam 250 de lei pe intrări şi patine, în condiţiile în care unii copii au venit cu patinele lor.

Mâncare

Am cumpărat din Carrefour nişte chestii de ronţăit (Party mix de la Chio), apă plată şi minerală şi câteva sucuri neacidulate şi asta chiar înainte de petrecere. Tot în Carrefour am dat comandă de tort cu vreo săptămână înainte. Tortul a avut aproximativ 3,5 kg şi a costat vreo 140 de lei (nu ştiu exact pentru că am trimis-o pe Miha să-l ridice şi nu m-am mai uitat pe bon). L-am ridicat cu un sfert de oră înainte să-l dau, ca să nu-l ţin acolo să se strice.

tort-ziua-eliza

Am comandat pizza de la Spring time atunci pe loc. Nu m-am orientat foarte bine şi cred că a fost cam puţină (pizza de la Spring e mai mică decât pizza de la alte fast-food-uri), dar s-a mâncat toată şi măcar n-am aruncat nimic. A costat 105 lei, parcă. Ketchup am luat din Carrefour. La pizza am primit şi sucuri carbogazoase la doză (gratuite) pe care plănuiam să le dosesc, ca să nu încurajez consumul de băuturi carbogazoase, dar copiii le-au găsit şi au dispărut instant, nici n-am apucat să mă dumiresc ce şi cum 😀

Alte cheltuieli

Am cumpărat din Jumbo 1 balon în formă de cifra 9, lumânare extra-large în formă de cifra nouă, farfurii, pahare şi linguriţe de unică folosinţă, colorate (vreo 60 de lei cheltuiţi). Am mai comandat nişte baloane cu heliu de la Blu Party, au costat 100 de lei şi le-au livrat direct acolo. Plănuiam să le agăţ în camera Elizei ulterior dar copiii le-au cerut, aşa că le-am împărţit lor. S-au bucurat foarte mult, toţi copiii sunt înnebuniţi după baloane, indiferent de vârstă!

baloane-cu-heliu

Invitaţiile

Le-am făcut eu acasă în mod rudimentar, nu mă pricep să folosesc programe mai avansate de editare. Am căutat o poză cu patine pe net şi am compus un text simpatic. Le-am tipărit pe carton, câte două pe coală. Eliza a invitat toată clasa, aşa că am printat vreo 20 de coli (aprox 30 de lei).

invitatie-ziua-eliza-cu-scris

 Asta a fost tot! Fără animatori, fără goody bags, fără să fie nevoie ca părinţii să stea între copii, fără să mă îngrijorez că se vor plictisi. Distracţia a fost maximă, la final abia se dădeau plecaţi, dacă nu s-ar fi închis patinoarul, cred că stăteau până dimineaţa!

4 Comment

 1. Carmen says: Reply

  ce faina petrecere 🙂
  s-au adunat totusi ceva banuti, dar cel mai important e ca s-au distrat
  toti copii din clasa Elizei stiau sa patineze?

  1. Laura Frunză says: Reply

   Da, s-au adunat. N-a fost foarte ieftin, dar cu siguranţă mai ieftin decât la un loc de joacă. Nu au venit toţi copiii din clasă, doar o parte. Aproape toţi ştiau să patineze bine sau erau începători. Un singur băieţel nu ştia deloc, dar a încercat totuşi să intre. Prietena cea mai bună a Elizei, de ex, nu mai patinase niciodată dar era foarte bună la mersul pe role, aşa că a deprins patinajul aproape instant. Genul acesta de petrecere merge când copiii sunt mai mari, şi neapărat să fie un adult-doi pe patinoar să-i ajute.

 2. Adina says: Reply

  Totuși mi se pare destul de ieftin, am auzit că la locurile la joaca e mult mai scump și nu mă refer la București. E foarte fain că ați reușit să vă organizați după placul Elizei. Ce program ai folosit pentru invitații? Au ieșit foarte frumos. Cred că am citit toate articolele despre petreceri și mi se pare interesant cum de la an la an tot alte lucruri sunt importante la o petrecere, pentru a mulțumi copilul. Probabil o să le constatăm și pe pielea noastră 🙂

  1. Laura Frunză says: Reply

   Am făcut invitaţiile în Paint 😀 Am lipit poza, am scris textul, apoi am căutat pe net un fulg albastru pe fundal alb şi l-am folosit pe post de bullet points. Şi da, pe măsură ce cresc copiii vor altceva. O petrecere la ceva legat de sport (patinoar, role, căţărat, înot) îi va ajuta să-şi consume energia pe care o au în ei şi rareori reuşesc s-o elibereze.

Leave a Reply