Review scaun auto Graco – varianta Milestone 0-36 Aluminium

Când s-a născut bebe, am primit cu împrumut de la o prietenă o scoică foarte bună, în care bebe a făcut mii de kilometri până la vârsta de unsprezece luni. Când se apropia prima lui aniversare, ne-am gândit că ar fi cazul să trecem la următorul scaun pentru că deja stătea foarte înghesuit şi inconfortabil în scoică şi era clar că avea nevoie de ceva adaptat vârstei şi greutăţii lui. În aceste condiţii, a venit la fix oferta magazinului Erfi de a testa un scaun auto Graco, mai exact varianta Milestone 0-36 Aluminium.

Se numeşte Milestone 0-36 pentru că acest scaun va însoţi copilul în toate etapele de creştere, de la momentul în care iese din maternitate până când va trece direct la centură, fără sprijin auxiliar, adică de la 0 luni la 36 de kilograme. Pe mine m-a atras preţul de doar 1092 de lei pentru un scaun care te ţine cel puţin 8-9 ani (Eliza are acum în jur de 36 de kilograme, dar este şi foarte înaltă, aşa că nu mai foloseşte înălţător, ar da cu capul de tavan).

E mult spus că voi face un review al scaunului, cel mult vă voi spune nişte impresii după o folosire de o lună şi vă voi prezenta nişte caracteristici. Cred că un review real îl poate face doar cineva care a testat condiţiile de siguranţă în caz de impact (în mediu controlat) sau, Doamne fereşte, a trecut printr-un incident în viaţa reală.

Este foarte important să puneţi copilul în scaun de maşină, cu scaunul fixat corespunzător, şi cu copilul strâns bine în centuri. Un incident auto se poate petrece şi pe distanţe lungi de sute de kilometri pe şosea sau autostradă, dar şi pe o distanţă de 500 de metri cât vă ia să ajungeţi la supermarket. Nu plecaţi de pe loc fără să fixaţi bine copilul în scaun! Dacă o să-l obişnuiţi de mic aşa, şansele să facă nazuri când mai creşte sunt mai scăzute.

Deocamdată noi folosim scaunul Milestone în varianta rear-facing şi o să-l mai ţinem aşa o perioadă – nu doar că bebe e mai în siguranţă, dar şi mie îmi e mai comod să-l privesc, să vorbesc cu el, să-i dau apă sau o gustare, dacă e cazul. În varianta rear-facing, scaunul poate fi folosit până la o greutate de 13 kilograme. Bebe stă foarte confortabil în acest scaun şi am remarcat că e mai puţin mârâit în maşină de când l-am scos din scoică şi l-am mutat în acest scaun.

scaun-auto-graco

Citeam undeva la un moment dat că un bebeluş nu trebuie să stea confortabil în scaun, ci trebuie să fie protejat. Nu sunt de acord cu asta. Bebe trebuie să stea şi confortabil şi să fie şi protejat. Imaginaţi-vă cum ar fi să mergeţi voi sute de kilometri într-o poziţie inconfortabilă, strâns în nişte centuri din care abia puteţi respira, fără să aveţi posibilitatea să mişcaţi membrele sau chiar torsul. Nu-i foarte grozav, nu?

Scaunul Milestone de la Graco are sistem de protecţie la impact lateral (Side Impact Protection™), integrat inclusiv la nivelul tetierei, pentru ca siguranţa copilului să fie maximă. Se recomandă aşezarea rear-facing cât mai mult timp, deoarece studiile dovedesc că, în cazul unui impact, scaunul este cel care absoarbe şocul, iar copilul este mult mai protejat.

Şezutul scaunului este căptuşit cu spumă cu memorie (de aici şi confortul de care vă spuneam) pe un cadru ranforsat cu oţel, care protejează suplimentar copilul în cazul unui accident.

Părţi ajustabile:

  • tetiera (se ridică pe măsură ce creşte copilul),
  • centurile – au fixare în cinci puncte
  • înclinarea – 4 poziţii de înclinare, inclusiv poziţie de somn

Ca avantaje suplimentare care ţin doar de funcţionalitate, nu de siguranţă: husele sunt detaşabile şi se pot spăla la maşină, şi are un suport de pahar, unde puteţi pune sticla de apă sau biberonul bebeluşului, când e mic, sau un pahar cu creioane sau câteva jucării mici atunci când mai creşte.

Erfi are showroom în Bucureşti pe Splaiul Independenţei şi un magazin în Sun Plaza, de unde puteţi cumpăra cam tot ce vă trebuie pentru un bebeluş: scaune auto, cărucioare, pătuţuri, accesorii pentru pregătit mâncare, jocuri şi jucării. Dacă nu sunteţi din Bucureşti, puteţi achiziţiona orice produs doriţi de pe site.

5 Replies to “Review scaun auto Graco – varianta Milestone 0-36 Aluminium”

  1. Si eu sunt de aceeasi parere cu tine, ca bebe trebuie sa stea confortabil dar sa fie si in siguranta, intr-un scaun de masina. Noi am depasit etapa aceasta, dar consider ca aceste scune sunt extrem de necesare pentru deplasarea copilasilor cu masina.

  2. Pare comod! Noi avem un chicco pe care l-am folosit si la primul copil. Ce nu-mi place la acest chicco e faptul ca centurile se ajusteaza si se inchid greu. Chestia asta mi-am mancat multi nervi. Cu scaunul copilului mai mare nu avem problema asta – am uitat marca. La asta cum e?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Centurile se închid foarte uşor, de ajustat nu ştiu, le-am ajustat când le-am luat şi nu am mai umblat la ele de atunci 😀

  3. Ce fain că are suport de biberon! Da, siguranța primează, dar și eu sunt de părere că piticii trebuie să stea și comod. Nici nu vreau să mă gândesc ce chin ar fi pentru ai mei câte un drum dus-întors București-Oradea. 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Idem pentru noi Bucuresti-Iasi 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.