Decor de iarnă – şemineu din cutie de carton

Mi-a venit ideea să fac acest şemineu din cutie de carton pornind de la setul Vesele Şoseţele – ciorăpei din spumă de la DACOart: mă tot gândeam la ce activitate i-aş putea folosi şi atunci mi-am dat seama că nicăieri nu ar arăta mai bine decât atârnând de poliţa unui cămin.

Pentru şemineu am folosit o cutie de carton (chiar cutia de carton în care a venit comanda de la DACOart), care are dimensiunile 35×24 x12,5 cm. Am ales s-o vopsesc cu un acrilic bordo, mi s-a părut că ar arăta mult mai bine ca maro-ul. Dacă nu aveţi bordo, puteţi combina un maro cu roşu până vă iese nuanţa potrivită.

Am vopsit cutia pe faţă şi pe laterale şi am lăsat-o la uscat. Între timp, am pregătit “focul”. Am căutat pe internet o imagine cu un şemineu arzând şi am găsit imaginea perfectă. Am printat-o pe o coală A4 şi am tăiat marginile albe. Am potrivit imaginea pe cutie şi, pornind de la liniile cărămizilor din imagine, am trasat linii pe cutie, cu o cariocă neagră, să semene cu nişte cărămizi (orizontale şi, alternativ, verticale).

Am lipit imaginea cu scotch dublu adeziv, mi-a fost teamă că se va încreţi hârtia de la lipici, plus că nici nu aveam cum să presez bine ca să se lipească perfect.

semineu-din-carton

La final am lipit ciorăpeii, care sunt autoadezivi. Şi cum pe şemineu se pun lumânări, rame foto şi decoraţiuni de Crăciun, am improvizat o ramă foto dintr-un dreptunghi de carton argintiu (cu o clapetă lipită pe spate ca să stea în picioare), am pus o lumânare drăguţă (deşi cam mare) şi am expus o scenă a naşterii Domnului cu trei personaje pe care ne-a făcut-o Coca anul trecut şi pe care a păstrat-o Eliza pe etajera biroului ei tot anul.

Şemineul din cutie de carton va sta pe masa noastră din sufragerie toată iarna şi ne va încălzi doar privindu-l 😀 Dacă aveţi răbdare şi vopsea, puteţi face unul uriaş dintr-o cutie de la un televizor cu ecran plat, în perioada asta multă lume îşi cumpără şi sigur aveţi şanse să găsiţi una pe la gunoi 😀 Va fi ceva mai dificil cu imprimarea unei imagini adecvate, aşa că fie o pictaţi, fie o scoateţi pe o coală mare la un centru de imprimare.

Dacă faceţi această activitate, m-aş bucura să reveniţi cu poze aici pe blog sau pe pagina mea de Facebook la postarea cu această activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Frumos.Dar ar veni frumos o poza de familie intreaga, nu doar trei sferturi din ea.Daca nu aveai sot nu as scrie acest comentariu dar stiind ca santetipatru am ramas un pic nelamurita.

  • Nu prea avem 🙂 Știi cum e, cineva e mereu în spatele camerei. Dar sper să ajungem la o ședință foto de Crăciunul acesta și atunci vom avea niște poze împreună mai recente.

   • si eu am selectat azi niste poze pentru o fotocarte si am constatat ca nu am nici una in care sa fim toti patru anul ăsta :))). dar sigur il prind si eu pe soț la o ședință de Crăciun, măcar acum să facem sinoi niste poze profi.
    ma uit la șemineul ăsta si ma gandesc cum sa il fac si mai ales unde l as pune ca cel mic nu cred ca l ar ierta… asa ca salvez ideea pentru la anulmai bine 🙂

     • Horia al meu deja a invatat sa care scaunele prin casa si sa le puna pentru a ajunge cat mai sus… așa că … :))) dar am ochit o cutie pe care cu toate riscurile cred ca o vom prelucra. vedem noi ce se alege de ea apoi :)))

  • Eu l-am pus pe al meu pe masa din sufragerie. Chiar mă gândeam cum să fac cu bradul, dacă să împodobesc sau nu. Că îl jumuleşte Vlad de nu se vede.