Accesorii de sărbătoare – set pentru coc cu Rudolph cu nasul roşu

20171130_145251

Acest set pentru coc cu Rudolph e la mare modă prin străinătate, sunt diverse filmuleţe pe net cum se poate realiza, eu m-am inspirat dintr-un set de-a gata de la H&M. L-am văzut într-un magazin şi mi-am zis: doar oare n-aş putea face şi eu acasă aşa ceva? Şi nu pentru că era scump, pentru că nu era (ba chiar l-am cumpărat pentru Eliza de Moş Nicolae şi pe acela), ci pentru că am considerat asta o provocare pentru mine.

Zis şi făcut. Fetru aveam, agrafe de păr aveam, pompoane roşii aveam, bureţi pentru coc, idem, pentru că i-am tot făcut Elizei cocuri atunci când făcea balet. Dacă nu aveţi, găsiţi la orice tarabă de accesorii pentru păr, sunt destul de ieftini.

Am trasat pe o hârtie conturul unor corniţe de ren, apoi am decupat patru exemplare, pe care le-am potrivit două câte două.

Am scotocit prin cutia cu materiale după nişte lână netoarsă (evident, tocmai aruncasem recent o pernă ruptă plină de melană care ar fi putut fi refolosită, dar oricum îmi trebuiau doar câteva grame, nu o pernă întreagă) şi am pregătit pistolul de lipit. În mod normal le-aş fi cusut cu nişte aţă aurie (am o papiotă rămasă de la brâiele mele de inspiraţie folclorică), dar era zi de sărbătoare şi am zis că mai bine le lipesc.

Am potrivit câte o agrafă în interiorul fiecărei corniţe, am pus puţină lână şi le-am lipit pe margine. Agrafa trebuie să stea doar un sfert în interiorul corniţei, în rest aveţi nevoie de ea. Pentru nas, folosiţi un pompom mare şi roşu în care înfigeţi pur şi simplu agrafa.

set-pentru-coc-cu-rudolph

Ca să realizaţi cocul, pieptănaţi bine părul şi prindeţi-l cât mai sus într-o coadă. Puneţi buretele de coc, aşezaţi părul în jurul lui şi prindeţi cu un alt elastic. Răsuciţi părul rămas şi prindeţi-l cu agrafe obişnuite. Înfigeţi de-o parte şi de alta agrafele cu corniţe, iar în mijloc agrafa cu pomponul roşu.

20171130_145251

Dacă nu aveţi fetru, cred că puteţi să-l faceţi şi din hârtie gumată. În orice caz, alegeţi un fetru mai ferm, nu din acela moale, pentru că nu se va aşeza la fel de bine.

Acest set pentru coc cu Rudolph e un cadou foarte frumos pentru o fetiţă cu părul lung, va fi cu siguranţă încântată. Pe oriunde s-a dus Eliza cu el (cel făcut de mine), a stârnit admiraţie, aşa că puneţi mâna să faceţi aceste seturi şi dăruiţi-le cât mai multor fetiţe!

2 Comment

  1. Chiar ma gandeam sa ii fac Mirunei pt ultima saptamana de scoala un coc Rudolf :)) dar nu stiam cum sa ii fac cornitele :)) Multumesc
    I-am facut coc spider de halloween si a fost superf incantata :))

    1. Laura Frunză says: Reply

      Am văzut cocul vostru spider, foarte simpatic! Îi faci corniţe din fetru sau cumperi setul de la H and M. Nu mai ştiu cât era, nu o avere, oricum 😀

Leave a Reply