Vază de Crăciun dintr-o sticlă reciclată – la cine vă duce cu gândul?

Ţineam sticla asta prin casă de multă vreme, voiam să fac complet altceva cu ea, dar n-am mai reuşit, şi când am dat peste ea la o curăţenie am decis s-o transform într-o vază de Crăciun, după o idee pe care o văzusem pe net.

Materiale necesare: o sticlă (de sticlă), lână roşie, fetru alb, câţiva năsturei, un adeziv bun. Eu am avut o sticlă micuţă de la o bere pe care mi-a adus-o un unchi din Franţa şi am folosit-o pe aceea. Dacă aveam o sticlă de bere românească, nu cred că o mai terminam vreodată 😀

Modul de lucru cred că e de la sine înţeles: se unge sticla cu adeziv (treptat) şi se înfăşoară lâna în jurul ei. Eu am început sticla asta acum vreo zece zile şi am terminat-o după vreo săptămână, în prima seară ameţisem de la atâta învârtit sticla, aşa că am renunţat, apoi am pus-o în dezastrul de pe masă şi s-a acoperit cu alte chestii şi am uitat de ea.

Abia când Eliza a avut nevoie de lâna roşie, m-am apucat s-o termin şi am şi reuşit, chiar dacă Vlad a făcut o pasiune bruscă pentru pistolul de lipit şi nu ştiam cum să-l folosesc mai repede şi să-l ascund.

sticla-mos-craciun

Am căutat un fetru alb, mai gros şi mai moale pentru a face detaliile, dar partea dificilă a fost să găsesc năstureii. Am un borcan plin cu nasturi de toate culorile, numai negri, nu. Fularul eu l-am adăugat ca să dreg nişte imperfecţiuni la gât, dar nu e musai. Dacă nu aveţi fetru, cred că merge şi nişte vată, ca pe vremuri, dacă mai aveţi aşa ceva în casă. Eu recunosc că nu am.

Mă gândeam că pe principiul acesta, puteţi încerca şi un om de zăpadă (lână albă, nasturi negri, fular de orice culoare, eventual un guler negru) sau un spiriduş (lână verde, nasturi aurii, eventual nişte papuci decupaţi din spumă, cu câte un clopoţel în vârf). Eu nu am răbdare să mai fac unul, plus că nu mai am nici sticle, dar dacă faceţi voi, să-mi arătaţi şi mie cum au ieşit.

Pe Pinterest am văzut mai multe variante, şi cu centură la brâul Moşului, şi doar pictate şi înfăşurate cu sfoară sus şi jos (o sticlă de vin plină), am văzut şi o variantă cu ren care mi s-a părut simpatică, totul e să dăm frâu liber imaginaţiei şi dintr-o banală sticlă o să ne iasă o vază de Crăciun foarte frumoasă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.