Trăistuţa muzicală – set de CD-uri cu negative şi pozitive, ed. Diana

20171204_082526

Am ales să vă povestesc despre setul Trăistuţa muzicală în această perioadă, pentru că m-am gândit că dacă tot insistaţi să le cumpăraţi un cadou educatoarelor şi învăţătoarelor, măcar să le luaţi ceva util, ce pot folosi la clasă, cum ar fi acest set de cinci CD-uri cu pozitive şi negative pentru orele de curs şi serbări, de la editura Diana.

Evident, setul nu este destinat doar cadrelor didactice, îl puteţi lua să-l ascultaţi şi voi acasă, mai ales că sunt destul de ieftine, un CD costând aproximativ 12-14 lei, în funcţie de promoţiile de pe site. Noi o să le ţinem în maşină, ca să mai variem muzica pe care o ascultam până acum, mai ales că nici nu mai vreau să mai aud CD-urile vechi de cântece pentru copii ale Elizei, sunt sătulă până peste cap de Cleopatra Stratan, de cutiuţele şi trenuleţele muzicale!

Evident că le pun copiilor tot felul de genuri muzicale, dar am remarcat că Vlad reacţionează în mod deosebit la cântecele pentru copii, aşa că vreau să avem o selecţie bogată şi din acestea, măcar acum cât e mic şi le apreciază.

20171204_082526

Setul conţine, aşa cum vă spuneam, cinci CD-uri, cu melodii originale compuse de Mariana-Tatiana Donciu, pe versuri culese din folclor sau compuse de dumneaei.

 • volumul I – Antimpuri: Toamnă-Iarnă (15 melodii, include cântece pentru începerea şcolii, despre toamnă şi iarnă şi două cântece despre Moş Nicolae)
 • volumul II – Anotimpuri: Primăvară-vară (15 melodii, include cântece despre primăvară, mărţişor şi melodii pentru 1 iunie).
 • volumul III – Activităţi şi Lecţii (13 melodii, cântece despre poveşti, vocale, silabe, numărat, activităţi practice, exerciţii motrice).
 • volumul IV – Pentru ea, pentru măicuţa mea (12 cântece pentru 8 martie/ziua mamei).
 • volumul V – Zvon de sărbătoare (16 cântece de Crăciun şi colinde)

De pe acest ultim volum, Zvon de sărbătoare, vom alege împreună colinda Elizei de anul acesta şi vom folosi şi negativul pentru ca filmuleţul ei anual de colind să sune şi mai bine!

Fiecare “trăistuţă” cuprinde CD-ul (cu pozitivele şi negativele) şi o cărticică în care veţi găsi versurile cântecelor. Formatul prietenos, cu mâner, şi designul cu motive populare al coperţilor, fac din aceste Trăistuţe muzicale cadoul perfect pentru orice educator sau învăţător!

2 Comment

 1. Carmen says: Reply

  Wow, cat mi-ar fi de utile, dar din pacate anul acesta am cheltuit mult prea multi bani din buzunarul meu pentru grupa si nu imi mai permit, dar ramane pe lista pentru anul viitor poate.
  (in jur de 400 de ron sau poate si mai mult s-au dus pe material didactic, inca ma gandeam sa iau si un dulap pentru ca nu am un loc unde sa depozitez cele necesare, imi mucegaiesc stand pe jos in cutii….asta e realitatea din pacate).Imi place Editura Diana, am comandat de la ei multe carti si caiete de lucru …si sunt si ieftine.

 2. Carmen says: Reply

  trebuie sa recunosc ca e ingenioasa ideea

Leave a Reply