Glob cu zăpadă şi brăduţ din lemn – decoraţiune de iarnă

Ideea asta am “furat-o” dintr-un pliant primit la uşă de la Lidl – ei recomandau acolo, evident, borcanul de la pasta lor de alune (marcă proprie), însă eu am folosit un borcan/pahar de Nutella – aşa am obţinut acest glob cu zăpadă din polistiren şi brăduţ din lemn.

Materiale: un pahar de Nutella, o decoraţiune mică, polistiren şi un adeziv puternic sau un pistol cu silicon fierbinte.

Alegeţi un pahar de Nutella cu fundul rotund, din acelea care se pot folosi ca pahare de băut după ce se termină crema de ciocolată. Îl lăsaţi în apă călduţă cu puţin detergent de vase la înmuiat şi eticheta se va desprinde foarte uşor. Clătiţi şi uscaţi bine paharul şi capacul.

Ca decoraţiune eu am folosit un brăduţ din lemn dintr-un set de decoraţiuni de la Jysk, însă puteţi folosi orice fel de piese mărunte: omuleţi sau brăduţi din piese de Lego, ornamente de pom, jucării din ouă Kinder, jucării minuscule de-ale copiilor. Le puteţi şi combina, nu trebuie să fie o singură piesă.

glob-cu-zapada

Cu polistirenul a fost comedie, pe cuvânt! Pur şi simplu nu mai găseam polistiren (sau “scârţâietoare”, cum îi ziceam noi când eram copii) din care să pot desprinde nişte biluţe. Aveam nişte globuri din polistiren dar nu se desfăcea în biluţe, ci era foarte compact. Când aproape să renunţ la ideea polistirenului şi să mă duc la Jumbo să cumpăr nişte zăpadă falsă, am găsit într-un hipermarket pe jos o bucată de polistiren din ăla clasic, rupt dintr-un suport de ornamente aflate la vânzare. Am fost cea mai fericită!

Eu am ales să nu umplu paharul cu apă şi glicerină, aşa cum se face la globurile clasice de Crăciun din comerţ. Am vrut o decoraţiune simplă şi rezistentă, din care să nu curgă nimic şi în care să nu fie afectată decoraţiunea de conţinutul de lichid din interior. Prin urmare, am lipit brăduţul de capac, am pus biluţele de polistiren în pahar şi am lipit capacul.

Când scuturăm paharul, biluţele de polistiren se agită şi chiar dacă efectul nu e acelaşi, acest glob cu zăpadă falsă mi se pare la fel de drăguţ.

Am postat fotografia de mai sus pe Instagram (mă puteţi urmări aici, dacă vreţi) şi o cititoare s-a inspirat şi a realizat şi ea una foarte frumoasă. Mulţumesc, Nicoleta H, pentru poze!

glob-de-craciun-din-borcan-de-nutella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *