Modern Dad Challenges #7 – Cum avem grijă de sănătatea copilului?

Adesea le spun prietenilor că faptul că mai am un copil mai mare decât Vlad nu m-a ajutat deloc în pregătirea mea ca părinte, pentru că Eliza a fost un bebe cuminţel, care a mâncat tot din farfurie, nu s-a îmbolnăvit prea des şi nu a făcut prostioare.

Cu Vlad e altă poveste. Are un an jumate şi am ajuns de mai multe ori la medic cu răceli în diverse stadii, nu a existat zi, de când a început să meargă, să nu-şi facă o vânătaie, o zgaibă, o julitură, un cucui nou şi a scăpat la mustaţă de varicelă de două ori, o dată când a avut Eliza şi o dată când a intrat în contact cu o fetiţă în plină perioadă contagioasă.

Dacă la Eliza aveam doar Nurofen în casă, în sertarul cu farmacia de urgenţă, la Vlad am o grămadă de sticluţe cu diverse siropuri (majoritatea nedeschise, fiindcă nu îi dau tot ce-mi recomandă medicul, recunosc – să nu vă luaţi după mine!), apă oxigenată, unguent cu arnică, baneocin, betadină, plasturi de diverse dimensiuni, două unguente diferite de uns pe piept în caz de congestie nazală, spray-uri şi picături de nas pentru bebeluşi (naturiste şi alopate), vreo două tipuri de probiotice, pliculeţe de Hydrasec, pansament lichid (spray), iar pe lista “de achiziţionat” am copci autoadezive, subliniate de două ori cu pixul (am văzut şi la Ikea, dar şi în farmacii).

Realitatea e că Vlad e mult mai expus viruşilor şi bolilor contagioase ale copilăriei pentru că le aduce Eliza acasă de la şcoală şi chiar şi în aceste condiţii suntem norocoşi că nu am ajuns niciodată cu el la spital, nici măcar când şi-a rupt frenul sublabial superior atunci când s-a “pupat” cu un colţ de pat. Vlad e un copil sănătos, voinic şi, deşi şi-o caută cu lumânarea, punându-l des la încercare pe îngeraşul lui protector, până acum nu s-a întâmplat nimic grav cu el.

Cu toate acestea, cred că trebuie să ne menţinem mereu informaţi, ca să ştim cum să reacţionăm în anumite situaţii, aşa că eu o să-i recomand soţului meu să participe la Modern Dad Challenges #7 care are ca temă sănătatea copilului mic.

cover-event-mdc7

Modern Dad Challenges #7 – detalii organizatorice

Modern Dad Challenges #7 – invitaţi

  • Dr. Valeria Herdea, medic primar medicina de familie-profil pediatrie.
  • Bogdan Ivanescu, Autor si prezentator al platformei medicale TV – Doctor MIT.
  • Dr. Ana-Maria Cernica, Medic Specialist Pedodontie Crystal Dental Clinic.
  • Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie si imunologie clinica.

Modern Dad Challenges #7 – subiecte de discuţie

  • Despre bolile copilariei şi imunizarea celor mici
  • Mituri & Adevăruri despre îngrijirea sănătăţii copilului
  • Îngrijirea dinţilor la copii. Efecte pe termen lung.
  • Alergii şi afecţiuni ale pielii copilului

Evenimentul este susţinut de următoarele companii: Lidl Romania, Lupilu, Nestle Începe Sănătos Creşte Sănătos, Dettol Romania, Crystal Dental Clinic, Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.