Cum reușește Eliza să mai stea departe de telefon

O să vedeți că nu zic eu asta, chiar ea spune asta în video-ul de mai jos 😀 Pentru un preadolescent e foarte greu să stea departe de telefon, mai ales când este acasă non-stop.

Norocul meu este că Eliza încă are preocupări creative, pictează, desenează, meșterește chestii (ba chiar mă ajută cu ce meșteresc eu pentru blogul meu sau al editurii Diana) și, mai presus de toate, are tablourile ei cu diamante.

Cum o să vă povestească și ea în clip, istoria ei cu tablourile cu diamante e destul de lungă. Le-a descoperit cu mulți ani în urmă, dar atunci erau micuțe și în variante puține pe piața de la noi. Prin urmare, cândva înainte de sărbători, când am văzut pe site la editura Diana că au adus o multitudine de modele, am făcut două comenzi: una cu felicitări și tablouri mai mici și apoi încă o comandă cu tablouri mai avansate pentru Eliza și verișoara ei (altă pasionată, ele sunt cam în competiție una cu alta).

Ce sunt tablourile cu diamante?

Sunt niște seturi creative care vin cu o planșă pânzată adezivă imprimată cu un model și protejată cu o folie transparentă de plastic. Tot modelul e împărțit în pătrățele milimetrice cărora le sunt alocate niște coduri. În funcție de acele coduri, veți ști ce culoare de diamante să lipiți.

Seturile vin cu pânza, diamantele, un stilou pentru manipularea acestora, o tăviță și o cutiuță de ceară. Ceara ajută stiloul să apuce mai ușor diamantul și să-l transfere pe pânză. Aveți grijă, deoarece această ceară este protejată cu o folie subțire care trebuie îndepărtată.

Lucrul la un asemenea tablou este foarte migălos (= ore întregi fără telefon), mai ales dacă tabloul e de mari dimensiuni. Eliza cere de fiecare dată din ce în ce mai mari, o să sfârșesc cu toți pereții tapetați cu operele ei de artă 😀

Acum lucrează la un apus de soare, dar în așteptare e o reproducere după Sărutul lui Klimt. Sunt multe reproduceri după tablouri celebre, așa că dacă nu vă permiteți un Van Gogh sau un Klimt original, aveți, iată, ocazia de a le produce singuri 😀

Știu și adulți pasionați de așa ceva, și adevărul e că e o activitate plăcută și relaxantă care îți poate goli mintea de stres și de griji.

Dacă vă place ideea de a încerca să realizați un tablou cu diamante, vă pun la dispoziție un cod suplimentar de reducere, LAURAF10, care vă dă 10% reducere la tablourile cu diamante pe site-ul editurii Diana. Reducerea se cumulează cu alte reduceri existente pe site.

5 Replies to “Cum reușește Eliza să mai stea departe de telefon”

  1. Wow, felicitări Elizei pentru răbdare și pricepere!
    Mulțumesc pentru idee și prezentare, îi voi oferi și eu cadou fetei mele de ziua ei.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Speram sa-i placa!

  2. Sunt minunate tablourile acestea! Fata mea aproape a finalizat unul de dimensiuni mari, m-a prins chiar și pe mine 😳, atât de tare încât îmi voi cumpăra și eu unul, pe cel cu turnul Eiffel, iar ea mai vrea unul, tot mare 🥰
    Problema este că nu știu unde mai punem toate aceste tablouri în casă, cred că vom mai duce și pe la bunici 😉
    Mulțumesc din nou pentru articol, altfel nu cred că aș fi aflat de ele! Am făcut cadou și altor copii și au fost și ei încântați.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eliza ma tot bate la cap cu tablouri cu pictura pe numere, abia ce a terminat unul si mai vrea.

  3. Daa, avem și noi în așteptare un tablou mare, imediat ce îl termină pe cel cu diamante se apucă de pictură, până le comand eu pe celelalte 2 cu diamante. Chiar sunt curioasă care îi va plăcea mai mult: pictura sau diamantele.
    Dacă nu mă înșel, cred că tot de pe acest blog am aflat de pictura pe numere, dar am așteptat să mai crească puțin, să fie stăpână pe pensulă și să nu facă mizerie 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.