Cum să faci o felicitare pentru o nuntă/cununie

De la o vârstă încolo nu prea mai ai prieteni care se căsătoresc, se cam termină și botezurile, încep divorțurile (dar la alea nu prea dă nimeni felicitări), majoratele și înmormântările 😀

Așa că e bucurie maximă pentru mine când mai aud de câte o cununie și pot să-mi scot trusa de vrăji să produc o felicitare drăguță făcută cu mânuțele mele.

E prima oară când fac o felicitare pentru cineva care se căsătorește, am mai avut o tentativă mai demult, dar a rămas neterminată. Evident, mentorul meu în toate este sfântu’ Pinterest, de unde m-am și inspirat pentru felicitarea asta. Nu e de pe un site sau blog anume, sunt nenumărate variante pe care le-am combinat.

Materiale necesare felicitare de nuntă

Carton de bază pentru felicitări, hârtie decorativă embosată, hârtie sau carton subțire alb și negru, jumătăți de perle sau ștrasuri adezive, foaie de calc, sclipici, bandă dublu-adezivă, hârtie colorată (o bucățică infimă pentru papion).

Mod de lucru

Se decupează și se lipește hârtia decorativă embosată ca fundal. Se desenează două piese de puzzle pe cartonul alb și pe cel negru. Piesele ar trebui să se poată îmbina pe lateral. Dacă aveți piese de puzzle desperecheate de la puzzle-urile copiilor, le puteți vopsi și folosi direct așa.

Cele două piese de puzzle se lipesc pe felicitare cu bandă dublu adezivă (e mai bine cu bandă adezivă decât cu lipici, pentru că se pot încreți).

Se lipesc ștrasurile ca și cum ar fi un colier și se decupează un papion din hârtie colorată pentru mire.

Pe hârtia de calc se desenează conturul unui pahar de șampanie, se împăturește în patru și se decupează patru elemente identice (o să aveți patru pahare de șampanie). Se lipesc două câte două, cu puțin lipici solid și sclipici auriu în interior.

Apoi se lipesc paharele pe felicitare. Teoretic, trebuiau lipite ca și cum s-ar ciocni, dar evident eu am făcut pe dos 😀

Pe felicitare se mai pot adăuga și alte elemente adezive, dacă aveți sau se pot scrie urări, dacă v-a binecuvântat natura cu o caligrafie frumoasă 😀 (la mine e exclus să scriu ceva pe fața unei felicitări vreodată!)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.