De-ale Elizei de Moş

De dimineaţă Eliza s-a trezit de una singură să vadă ce i-a adus Moşul. Şi-a deschis toate cadourile şi apoi a mai remarcat unul pe ghetele mele ( mi l-am pus eu aseară ca să nu mai spună după aia că Moşul nu mi-a adus nimic). I-am zis că poate mi-a adus şi mie Moşul ceva, nu numai ei. Se uită în sacoşică, după care spune:

– Eu cred că pe ăsta ţi l-ai pus tu, nu ţi-a adus Moşul nimic 😀

M-a pufnit râsul. Deci aşa jalnică sunt, mi-am pus singură cadoul :)))))))))))))

photo

P.S. Ştiu că arată ca o casă în construcţie la mine dar e doar lipsa plintelor 😀 În rest arată ca orice altă casă de mamă mult prea ocupată să facă un pic de curăţenie.

13 Replies to “De-ale Elizei de Moş”

  1. Ei, ei copiii pe ei nu-i putem pacali niciodata deoarece au o inimioara atit de curata incit ochisorii lor privindu-ne descoasa tot adevarul…Nici pe al meu nu-l pot pacali cu toate ca e mic…cind ii vb de acel mos din povestile de demult mereu trebuie sa accentuieze acel mos e tatal fetitei sau a baietelului 🙂 si cu o oare care replica imi spune asa ca mosu meu e tatal meu…atunci nu mai pot spune nimic, si rid 🙂 Sa-ti traiaca papusica scumpa si alta data ai mare grija nu o mai minti ca nu ai sa reusesti niciodata ca ea sa te creada

    1. Amy, sunt multe de discutat aici dar nu vreau sa ma bag intr-o polemica. Eu nu consider ca a-i spune unui copil despre Mos e o minciuna. In plus, ea a acceptat usor ca Mosul i-a adus ei daruri dar mie, nu, pentru ca Mosul aduce doar copiilor. Eliza este un copil surprinzator de detasat cand vine vorba de a crede sau nu in ceva, daca ar afla ca nu exista Mosul, probabil ca doar ar ridica din umeri si atat, nu ar face nicio tragedie din asta. Tocmai de aceea, merg pe ideea ca atat timp cat crezi in magie si in miracole, ele exista.

      1. …imi cer scuze daca am fost inteleasa gresit…sunt de acord cu ceea ce ai spus doar in gluma spunind ca ai grija….din experinta mea spunind, copii sunt mai receptivi imediat se prind.Asa e nu trebuie sa le furam acea bucurie a magiei…chiar si noi cei maturi credem, sau incercam sa credem .Te rog inca o data iertare poate exprimarea mea a fost una de neinteles…

  2. Referitor la casa si la ce spuneai tu, de-ai vedea tu casa noastra… :)) preferam, insa, sa investim banii ( pe care ii avem, mai multi,mai putini) in copii, in carti, in bucuria lor, nu in stil de mobila nush de care, pe care sa o pazim apoi de copii, sa nu o zgarie, sa nu o atinga macar! Si pentru ca stiu, din ceea ce scrii, ca si tu faci la fel, din partea mea ai toata stima si aprecierea! Restul nu mai conteaza. 🙂

    1. Asa e 🙂 si eu fac la fel, m-ai ghicit! 🙂 Daca as calcula cati bani am dat pe carti si jucarii in 2013 sigur ar iesi bani de plinte noi :-))) si pe deasupra.

  3. violeta.argatu says: Reply

    ce bine te cunoaste Eliza 🙂

    p.s: si eu am cateva locuri fara plinta prin casa, sa stii… le-a scos ana at cand le-a descoperit, le-am prins, iar le-a scos…si scoase au ramas :D. s-apoi… eu am ajuns la concluzia ca o casa in care locuieste cel putin un copil si in care zi de zi e curat, e o casa “anormala”. asa ca… nu te mai scuza :P. daca vrei sa vezi ce inseamna o casa cu o mama nu f ocupata in perioada asta, dar cu doi copii, iti fac o poza maine si ti-o pun pe mail (acum e curat, ca ne-am pregatit pt Sf Nicolae)

  4. Silvia Capitanu says: Reply

    Eu chiar si acum mai cred in Mos Craciun si Mos Nicolae!!!
    Acum cateva ierni, eram undeva intr-un sat de munte si deodata a aparut o sanie trasa de cai, cu un Mos Craciun…efectul vizual a fost extraordinar,era fumul ce iesea pe cosuri si cumva am avut sentimentul ca era chiar Mosul.
    Copiii nostri au nevoie sa creada in magie si frumos!eu imi doresc ca micutii mei sa creada cat mai mult timp in acesti Mosi atat de dragi si asteptati!
    Laura,imi poti da un mesaj pe facebook cu adresa unde sa iti pot trimite cartea?
    O sa i-o aduca chiar Mos Craciun,sper sa ii placa,astept intai criticile tale sincere si mai ales pe ale ei,cele mai importante:))))
    Sarbatori minunate!

  5. Ce frumos!!! Si noi avem ghete roz cu gri de la Decathlon….

  6. Foarte interesanta combinatia: accepta ca ea a primit cadou de la mos dar STIE ca al tau nu e de la mos ! Adica… o minte de copil cu o intuitie pe care, de multe ori ,nici adultii nu o au!

  7. Ce dragut! Auzi, ti l-ai pus singura…ai mei inca nu au nici un dubiu cu Mosul care exista si bineinteles, daca crezi in zane, si ele exista 🙂
    I-a adus Mosul Elizei o pijama intreaga sau mi se pare mie? Pentru ca la ai mei le-a adus la amandoi cate o pijama intreaga, desi cel mare are 7 ani, dar pur si simplu le adora. Adevarul e ca sunt nostime 🙂 Diseara trebuie sa facem petrecere in pijamale.

    1. Da, e intreaga pijamaua si a mea e fix la fel 😀

  8. Geniala Eliza!
    Si ai mei si-au pus cate doua perechi de ghete, m-au distrat teribil 🙂
    Pot sa ma laud si eu cu masina de spalat, pot, pot? 😀

  9. :)) mi-ai adus aminte de mama, care isi punea in ghete un bilet cu “Ai de primit”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.