Felicitare cu inimi pentru Dragobete sau 8 martie

Revin cu o nouă idee pentru 8 martie sau Dragobetele de anul viitor, de data asta o felicitare cu inimi sau baloane în formă de inimi, depinde cum vreţi s-o priviţi. M-am inspirat tot de pe undeva de pe marele internet, probabil de pe Pinterest, dar n-aş putea băga mâna în foc, pentru că uneori văd tot felul de idei, îmi rămân în minte şi la fac cine ştie când, uneori şi peste doi-trei ani.

felicitare-cu-inimi-baloane

Pentru această felicitare cu inimi, ar fi fost mai uşor dacă aş fi avut trei tipuri diferite de perforatoare, dar cum am avut un singur model (cea mai mică inimă), a trebuit să decupez restul inimilor (cea mare şi cea mijlocie) manual, ceea ce nu a fost chiar aşa de complicat, dar dacă vreţi să faceţi această activitate la clasă, de exemplu, ar fi ideal să aveţi perforatoare.

Eu îmi cumpăr, în general, perforatoare de la DACO, le găsiţi prin toate librăriile şi magazinele de accesorii pentru hobby. Mai găsesc perforatoare cu model şi în en-gros-uri dar nu am ocazia prea des să ajung acolo.

Materiale: perforator sau perforatoare cu model inimă, de trei dimensiuni diferite, foarfece, hârtie glasată roşie, scotch dublu-adeziv (merge şi lipiciul, dar încreţeşte hârtia), trei fire de lână de aprox 10 cm fiecare.

Mod de lucru felicitare cu inimi

Se decupează nouă inimi: câte trei din fiecare dimensiune, ideal ar fi să aibă dimensiuni diferite, dar nu e obligatoriu. Se împătureşte fiecare inimă în două: vom avea jumătăţi. Se lipesc inimile conform graficului de mai jos: 2 cu 3 şi 4 cu 5, spate în spate. Jumătăţile 1 şi 6 rămân nelipite între ele, pe acestea le vom lipi pe cartonul pentru felicitări.

ilustratie-lipire-felicitare-cu-inimi

Se ajustează firele de lână pentru ca baloanele să aibă înălţimi diferite şi se înnoadă în partea de jos. Se lipesc capetele firelor pe cartonul pentru felicitare, separându-le în partea de sus. Eu am folosit bandă dublu adezivă, pe care am pus-o peste fir, iar deasupra am lipit baloanele în formă de inimi. Părţile care vin lipite pe carton sunt jumătăţile cu numerele 1 şi 6, apropiate una de alta. Am lipit capetele firelor în partea de jos cu puţin lipici lichid.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.