Ramă foto cu flori, cadou pentru 8 martie

Am văzut această ramă foto cu flori mai demult, în altă variantă, într-o postare de pe Facebook a unui cont care distribuie diverse idei creative, fără a le menţiona sursa. Nu am reprodus-o exact la fel, am încercat, evident, să o personalizez în funcţie de materialele şi ustensilele pe care le aveam deja în casă.

rama-foto-cu-flori_2

Materiale: o bucată de carton subţire (am folosit capacul unei cutii de carton), coli albe de hârtie, fâşii subţiri de quilling, adeziv, perforator floare cu petalele separate, cutter ascuţit, planşetă de tăiere.

Eu am o colecţie de perforatoare, dar parcă niciodată nu-s suficiente, drept dovadă, pentru această activitate, trebuia un perforator care face o floare tip-margaretă, dar nu am avut decât din acesta, cu petalele uşor curbate.

Mod de lucru:

O să vă dau dimensiunile folosite de mine, cu menţiunea că le puteţi adapta. A ieşit o ramă potrivită pentru o fotografie 10×15. Se decupează două dreptunghiuri din carton de 15,5 x 10,5 cm. Se măsoară şi se decupează o fereastră cu cutterul, care să lase câte 2 cm pe lungime şi pe lăţime – aceea va fi rama foto.

Celălalt dreptunghi se lasă aşa cum e. Se mai decupează piciorul ramei, o săgeată cu un colţ mai teşit, ca să poată sta în picioare. Se îndoaie partea de sus a săgeţii şi se lipeşte de carton – eu am folosit un scotch mai lat. Dacă vreţi ca rama să fie magnetică, puteţi să lipiţi pe spate o bucată de coală magnetică sau un magnet publicitar, cu siguranţă toată lumea are acasă o grămadă din astea.

rama-foto-cu-flori

Se decupează 44 de floricele albe care se vor lipi două câte două, fără să suprapunem complet petalele. Se fac 22 de cerculeţe strânse din fâşiile galbene de quilling, care se lipesc peste cele 22 de floricele duble. Florile se lipesc, în şir, pe ramă.

Se pune fotografia între ramă şi spate, apoi se lipesc cele două elemente. Dacă o împachetaţi frumos şi o legaţi cu şnur de mărţişor, o puteţi dărui de 8 martie mamei sau bunicii.

rama-foto-cu-flori_3

4 Replies to “Ramă foto cu flori, cadou pentru 8 martie”

  1. Toma Tantica says: Reply

    Foarte frumos si creativ!!Felicitari!!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Mulţumesc!

  2. E foarte drăguță! Îmi plac postările de genul acesta!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Mulţumesc, Laura!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.